Spring navigation over

Nyt fra beboerredaktion , Oktober 2019

Leder: Vollsmose Avisen i balanceøvelse

05. november 2019 For nylig opstod der debat blandt beboere på Vollsmose Avisens facebookside. I den anledning forklarer redaktør for Vollsmoses medier, Signe Lene Christiansen, i sin leder, hvad Vollsmose Avisen er for en størrelse.

Trivsel er vigtigere end fraværstal

04. november 2019 På Mulernes Legatskole i Vollsmose er lærerne gode til at tage hånd om eleverne og dermed sørge for, at fraværet ikke bliver for højt.

Studievejleder: ‘En snak kan være nok’

04. november 2019 For mange lektier, problemer derhjemme eller mangel på energi. Der kan være mange årsager til, at en elev har for meget fravær, ifølge studievejleder på Mulernes Legatskole Tine Guldbrandt Lauritzen.

Vegetarisk curry med græskar

02. november 2019 Græskar kan bruges til meget andet end udskårede Halloween-lanterner. Borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard foreslår for eksempel denne curry med græskar og masser af krydderier.

Et (hjem)land langt væk

01. november 2019 Hvor hører jeg hjemme? Det spørgsmål fyldte en del, da Amina Bashir fra Bøgeparken for første gang besøgte sit andet hjemland Somalia denne sommer.

’Praktik gjorde os mere selvstændige’

01. november 2019 Det var en lærerig oplevelse at være tre dage i erhvervspraktik på Vollsmose Bibliotek, skriver de to 9. klasseselever, Sara Abdirashid og Amal Abdinuur, fra Abildgårdskolen.

Unge champs bliver ’fit for fight’

31. oktober 2019 Boksetræner i Vollsmose Boxing, Shahbaz Aslam, har indgået et samarbejde med fire skoler i Odense. Opgaven er at få nogle af de ældste elever i bedre form - både fysisk og mentalt.

Centersti bliver til ny bygade

31. oktober 2019 Hundredvis af beboere var mødt op for at opleve det første spadestik til den nye bygade. Både dem, der ser frem til en forandring af Vollsmose - og dem, der er bekymrede for biler og trafik gennem bydelen.

Vox-pop: Hvad synes du om den nye bygade?

31. oktober 2019 Tirsdag den 22. oktober blev der taget det første spadestik til den nye bygade i Vollsmose. I den forbindelse spurgte Vollsmose Avisen nogle af de fremmødte til arrangementet, hvad de tænker om, at der fra oktober 2020 kan køre biler gennem bydelen.

Værksted zoomer ind på personlige historier

29. oktober 2019 Odense Filmværksted rykker til Vollsmose i uge 44 og 45 for at give beboerne mulighed for at fortælle en god historie om deres bydel gennem en dokumentarfilm.

Vollsmose Boxing høster Pindle-pris

28. oktober 2019 Vollsmose Boxing var en af vinderne, da årets Best Of Odense-priser lørdag aften blev uddelt i Odeon.

Byråd sætter millioner af til mere letbane

14. oktober 2019 Et flertal i Odense Byråd går videre med etableringen af letbanens etape 2 i Odense og afsætter 38 millioner kroner til en forundersøgelse. Det skriver TV2/Fyn.

Investorer viser interesse for Mosen

14. oktober 2019 Den første interesse for at investere i Vollsmose er skabt blandt private investorer, ifølge Odense Kommune. Nu skal de fire store grundejere i Vollsmose finde ud af, hvordan arbejdet med at sælge og udvikle arealerne skal foregå.

To investorer kan se muligheder i Vollsmose

14. oktober 2019 En lokal ejendomsinvestor og en større entreprenør, der blandt andet har investeret i privat boligbyggeri i Gellerupparken, afviser ikke muligheden for at investere i Vollsmose på et tidspunkt.

Snart kommer den nye bygade

11. oktober 2019 Den 22. oktober tager Odense Kommune, Civica og FAB det første spadestik til den nye bygade i Vollsmose. En vej, der kommer til at gå tværs gennem bydelen, og som skal medvirke til at binde området bedre sammen med resten af byen.

Nye boller på suppen i B1909

11. oktober 2019 Pølser og grillmad er erstattet af velsmagende mad fra Somalia takket være kvindeforeningen SAHAN, der har pustet liv i kantinen hos de røde.

Borgerjournalisternes bedste bud på en sjov og magisk efterårsferie

11. oktober 2019 Som sædvanlig er der masser af spændende aktiviteter og begivenheder, når det meste af byen går på efterårsferie i næste uge. Vollsmose Avisens frivillige borgerjournalister har kigget på, hvad der sker i ugens løb og giver her deres bedste anbefalinger.

Knoldselleri på tre måder

11. oktober 2019 Borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard slår et slag for selleri.

To børn skal i obligatorisk læringstilbud

10. oktober 2019 Langt de fleste småbørn i Vollsmose er indskrevet i et almindeligt pasningstilbud. To børn er indskrevet i et obligatorisk læringstilbud som følge af en ny lov. Men loven møder kritik fra forældre.

Hvad betyder ny lov om dagtilbud?

10. oktober 2019 Hvad betyder det for forældre i Vollsmose, at loven om obligatorisk læringstilbud er trådt i kraft den 1. juli? Vollsmose Avisen har talt med konsulent Vibe Martiny fra dagtilbudsafdelingen i Odense Kommune.

Guider viser deres bydel frem

10. oktober 2019 Når skoleklasser, journalister og andre interesserede besøger Vollsmose, er det ofte beboere, der viser rundt i bydelen. De vil gerne vise området frem, så de kan være med til at nedbryde fordomme om, hvordan det er at bo i den berømte og berygtede del af Odense.

’Spændingen var næsten ikke til at holde ud’

09. oktober 2019 Bydelssøster og borgerjournalist Metha Maul fortæller her om aftenen, hvor Vollsmoses bydelssøstre blev udråbt som vindere af Odense Kommunes Ildsjælepris.

Forvaltning vil have mere kultur i Vollsmose

04. oktober 2019 Skal Vollsmose have eget filmværksted, masser af byhaver og en verdensfestival? Det skal politikerne i kommunens By- og Kulturudvalg tage stilling til i næste uge.

54-årig mand dømt for drabsforsøg på datter

01. oktober 2019 En mand fra Vollsmose skal seks år i fængsel samt udvises af Danmark for at have forsøgt at dræbe sin egen datter i januar. Det skriver Fyens.dk.

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her