Spring navigation over

Nyt fra beboerredaktion , August 2020

’Alle er en del af løsningen’

27. august 2020 Beboerne i Vollsmose har fået nok af kriminalitet og vil være en del af løsningen. Ifølge Det Kriminalpræventive Råd må det aldrig være borgernes opgave at lave politiarbejde, men de kan spille en meget vigtig rolle i det forebyggende arbejde.

Mindeord: Lad os tale om Abdinur for at få retfærdighed

27. august 2020 Abdinur Mohamed Ismail var min ven og som en storebror for mig og min familie. Hans liv blev taget på tragisk og grusom vis. Derfor skal vi blive ved med at tale om ham for at få retfærdighed for hans uretfærdige død.

Politidirektør: Oplevelsen af tryghed har lidt  et knæk

27. august 2020 Politidirektør i Fyns Politi, Arne Gram, forstår beboernes utryghed efter sommerens skudepisoder. Han roser civilsamfundet i Vollsmose for at samarbejde med politiet og appellerer til, at parterne står sammen om ikke at lade bandemiljøerne sætte dagsordenen i bydelen.

Flere fængslet i sag om drabsforsøg på pædagog

27. august 2020 To unge mænd er blevet varetægtsfængslet i sagen om et drabsforsøg på en 26-årig pædagog i Fyrreparken. Det skriver Fyns Amts Avis.

Borgmester: I står ikke alene i kampen mod  kriminalitet

27. august 2020 Hvordan skal de banderelaterede problemer i Vollsmoses løses, og hvilken rolle skal almindelige beboere spille? Det har Vollsmose Avisen spurgt borgmester Peter Rahbæk Juel om.

Nyt team skal forebygge kriminalitet blandt unge

26. august 2020 Flere børn og unge i Vollsmose har en adfærd, der kan ende i kriminalitet, sammenlignet med resten af byen, ifølge SSP Odense. Derfor har de oprettet et særligt Vollsmose-team, der skal forebygge, at bydelens børn og unge kommer ud i kriminalitet.

Beboere tager initiativ: ’Vi skal selv samle grydeskeen op og organisere os’

26. august 2020 Hvordan kan borgerne i Vollsmose og resten af Odense gøre en aktiv indsats for at bekæmpe vold og kriminalitet? Det spørgsmål er hele sommeren blevet debatteret i en Facebook-gruppe og på borgermøder, som en håndfuld beboere står bag.

Gennemgribende renovering af Østerhøj i fuld gang

26. august 2020 En ny facade, nye altaner og en ekstra etage med en penthouse-lejligheder er elementerne i en omfattende renovering af Østerhøj.

Det somaliske samfund rækker ud

26. august 2020 Det somaliske samfund i Vollsmose og resten af Odense vil være med til at løse udfordringerne med bander og kriminalitet i samarbejde med myndighederne.

Beboere siger stop til kriminalitet og vold

26. august 2020 Vollsmoses beboere har fået nok af kriminelle grupperinger, der spreder utryghed i bydelen, og flere siger fra efter sommerens skudepisoder, hvor en mand uden relation til konflikten blev skudt og mistede livet. Men hvad skal beboerne gøre?

Rødbedetatar

25. august 2020 Til denne opskrift brugte borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard rødbeder fra sin pallehave ved Vollsmose Torv.

Tusinder tager testen for at bremse smitte

25. august 2020 Rigtig mange beboere lader sig teste, og nogle smittede er fundet i Vollsmose, viser de foreløbige resultater fra det midlertidige testcenter i bydelen. Testcentret er åbent resten af ugen.

Testcenter åbner igen i Vollsmose

14. august 2020 Coronasmitten er i øjeblikket stigende i Danmark. Derfor genopretter Odense Kommune og OUH et testcenter i Odense NØ, hvor borgere fra i morgen - lørdag - kan blive testet. Det bliver placeret på parkeringspladsen foran Vollsmose Torv.

Vollsmoseklubber går efter toppen

14. august 2020 B1909 og Fyns Internationale Ungdomsklub tager hul på en ny fodboldsæson i den kommende weekend. Begge klubber føler sig godt rustet til sæsonstarten og regner med at slutte i toppen.

Konflikt er stadig i gang: Visitationszonen forlænges igen

13. august 2020 Visitationszone i Vollsmose bliver forlænget til den 27. august for fortsat at forhindre utryghedsskabende adfærd og kriminelle handlinger. Det meddeler Fyns Politi. Den skærpede strafzone forlænges ikke.

Det myldrer med sommeraktiviteter i Vollsmose

07. august 2020 Børn og unge i bydelen har hen over sommeren kunnet deltage i alt lige fra fodbold, boksning og taekwondo til rundbold og cykelcafé.

Sahan og SSP går sammen om at hjælpe unge ud af kriminalitet

05. august 2020 SSP Odense og den somaliske kvindeforening Sahan har fået en million til et projekt, der skal hjælpe unge før, under og efter en fængselsstraf. Det skriver Fyens.dk.

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her