Spring navigation over

Nyt fra beboerredaktion , Oktober 2020

Mindre kriminalitet og mere tryghed: Beboerne er en vigtig del af løsningerne

29. oktober 2020 De næste fire år sætter den boligsociale helhedsplan for BoligSocialt Hus - Vollsmose fokus på forebyggelse af kriminalitet. Det sker  blandt andet gennem dialog med beboerne, aktiviteter som Nabohjælp og tryghedsvandringer samt et tæt samarbejde med SSP Odense.

Aysel fik hjælp til at designe nyt fællesskab

29. oktober 2020 Aysel Hagi fra Slåenhaven fik hjælp af en bydelskonsulent til at komme i gang med sit syværksted for kvinder. Det er blevet et populært mødested for kvinder på tværs af postnumre og kulturel baggrund. I den nye helhedsplan for 2021-24 er der fortsat fokus på at styrke foreninger og frivillighed.

Motivation fra mentor: Abdallah fandt vejen til uddannelse

29. oktober 2020 Abdallah Tarbouche fra Bøgeparken blev erklæret ikke-uddannelsesparat og fik en mentor fra den boligsociale helhedsplan. Det hjalp ham til at få bedre karakterer og arbejde hårdere, så han kunne komme videre på en ungdomsuddannelse. I den nye helhedsplan for 2021-24 er der også fokus på uddannelsesstøtte.

Fra arbejdsløs til ansat: Mentorstøtte blev et vendepunkt for Ali

29. oktober 2020 31-årige Ali Mahmoud Mustafa fra Birkeparken fik gejsten tilbage og et fast job i Aldi efter et forløb med en beskæftigelsesmentor i den boligsociale helhedsplan. De næste fire år vil der fortsat være en lang række tilbud til ledige i Vollsmose. Det gælder uanset, hvor gammel man er og hvor lang tid, man har været ledig.

Beboere har sat præg på boligsocial plan

28. oktober 2020 Et netværk for mænd i Vollsmose. Det er blot et af de konkrete ønsker fra beboere, der har været med til at afgøre, hvilke boligsociale aktiviteter og tilbud der skal være i Vollsmose de kommende år.

Fire boligsociale tilbud i Vollsmose

28. oktober 2020 Mange af de eksisterende boligsociale tilbud i Vollsmose fortsætter i den nye boligsociale helhedsplan for 2021-24. Et par nye tilbud opstår.

Ny boligsocial helhedsplan giver ikke højere husleje

28. oktober 2020 Giver det en højere husleje, hvis beboerne godkender den boligsociale helhedsplan i Vollsmose 2021-24? Svaret er nej. Planen er nemlig finansieret af Landsbyggefonden, Odense Kommune og boligorganisationerne Civica og FAB.

Afstemninger: Det skal du tage stilling til

28. oktober 2020 I november måned skal beboerne i Vollsmose tage stilling til, om der skal være en ny boligsocial helhedsplan. Her kan du læse mere om, hvad du skal stemme om, og hvordan afstemningen foregår.

Ungdomscenter bliver til filmlaboratorium

22. oktober 2020 Unge fra udskolingen får en særlig mulighed for at stifte bekendtskab med filmmediet, når Odense Filmværksted slår sig ned i Camp U i uge 44 og 45. Fiktion i kortfilmform er i centrum.

Smittestigning i Vollsmose: Ekstra mulighed for at blive testet i weekenden

21. oktober 2020 Antallet af smittede med adresse i Vollsmoses parker - og i hele Odense generelt - er steget, ifølge Odense Kommune. Derfor kommer to testbiler til Vollsmose Torv denne fredag og lørdag.

Coronatest rykker til Abildgårdskolen

08. oktober 2020 De seneste par dage er der kommet flere smittetilfælde af COVID-19 i Odense. Det gælder også i Vollsmose, oplyser Odense Kommune. Derfor kan man blive testet for virussen på Abildgårdskolen både den kommende lørdag og søndag.

Fra ledig til pladsmand: Mohamed fik arbejde på byggepladsen foran sit hjem

07. oktober 2020 Mohamed Ibrahim både bor og arbejder i Fyrreparken. Gennem netværksforeningen Byg til Vækst har han fået arbejde med renoveringen af boligafdelingen, som løber over de næste tre år.

Byggeri giver lokale jobs

07. oktober 2020 De store anlægsprojekter i Vollsmose over de næste 10 år skal også komme lokalsamfundet til gode i form af jobs til beboerne inden for byggebranchen. I Fyrreparken er flere beboere aktuelt med til at renovere boligafdelingen.

Berømt ridder indtager de skrå brædder

07. oktober 2020 Første forestilling produceret på Nørregaards Teaters scene i Vollsmose vil minde de unge om at drømme stort og hylde fantasien. Det er budskabet i en nyopsætning af den 400 år gamle klassiker om ridderen Don Quixote.

Er et kulturelt samlingssted en god idé?

07. oktober 2020 Vollsmose Avisen har spurgt medlemmer fra de forskellige partier i By- og Kulturudvalget, hvor de står i forhold til at etablere et kulturelt samlingssted i Vollsmose.

Lokale frivillige undrer sig: Hvad blev der af et kulturelt samlingssted?

07. oktober 2020 Odenses politikere vil gøre Vollsmoses kultur- og fritidsliv mere aktivt og attraktivt frem mod 2030. Til det har lokale foreninger og frivillige drivkræfter efterspurgt et kulturelt samlingssted i Vollsmose. Der er dog ikke afsat midler til et samlingssted de næste par år, og det får nu nogle af bydelens aktive frivillige til at undre sig.

Partier afsætter penge til Vollsmoses udvikling

07. oktober 2020 Robotskole, nye kvarterer og en infoboks. Flere tiltag, der skal udvikle Vollsmose, er en del af budgetforliget for Odense Kommune i 2021.

Små ben sprinter hver uge på fodboldskole

06. oktober 2020 To børnehuse i Vollsmose besøger en gang om ugen B1909 og deres fodboldskole. Det skal lette børnenes vej ind i foreningslivet og styrke deres sundhed.

Socialpædagogisk leder er startet  

02. oktober 2020 En ny socialpædagogisk leder er ansat på de to folkeskoler i Vollsmose, der om et år skal blive til én. Den nye leder skal sikre bedre trivsel for børnene og mere tid til undervisningen for lærerne.

Investor og borgmester uenige om omdannelses-udsigter

02. oktober 2020 Ingen private investorer har endnu skrevet under på, at de vil være en del af Vollsmoses omdannelse. En lokal investor kalder planen for død. Borgmesteren afviser, at det er vanskeligt at trække store investorer til. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Indvielsen af den nye bygade er udskudt

01. oktober 2020 På grund af tekniske udfordringer er åbningen af den nye bygade i Vollsmose udskudt til senere på året.

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her