Spring navigation over

Ungdomscenter bliver til filmlaboratorium

Sidste år slog Odense Filmværksted også vejen forbi Vollsmose. Her var dokumentarfilmen i fokus. I år har man valgt at arbejde med fiktionen. Arkivfoto

Unge fra udskolingen får en særlig mulighed for at stifte bekendtskab med filmmediet, når Odense Filmværksted slår sig ned i Camp U i uge 44 og 45. Fiktion i kortfilmform er i centrum.

Vollsmose vrimler med historier. Det er baggrunden for, at Odense Filmværksted i uge 44 og 45 omdanner Ungdomscenter Camp U til et filmlaboratorium, hvor alle har mulighed for at komme forbi og blive klogere på, hvordan en god historie kan blive til en film.

- Ikke alene er jeg sikker på, at der er masser af historier, der bare venter på at blive fortalt fra Vollsmose. Men området rummer desuden så mange lokaliteter, hvor det er oplagt at lave film, siger projektmedarbejder i Odense Filmværksted, Peter James.

 

Skal have fat i de unge

Alle der har en god historie i ærmet, og som kunne tænke sig idéen omsat til en kort film, er velkommen til at kigge forbi. Men Peter James lægger ikke skjul på, at man specielt gerne vil have fat i de unge:

- Vi er altid på udkig efter talenter. Og specielt vil vi gerne have fat i unge talenter for så tidligt som muligt at gøre dem interesseret i at lave film. Det forsøger vi ved at lave særlige forløb for dem.

På Camp U sker det i form af, at man tilbyder unge fra udskolingsklasserne et særligt intensivt forløb, Story Lab, med fokus på kortfilm.

- Her får de unge de teoretiske og praktiske redskaber til at kunne få deres ideer omsat til film, for eksempel hvordan man opbygger en historie og en karakter, fortæller projektmedarbejderen fra Odense Filmværksted.

 

Lettere at arbejde med fiktion

Sidste år slog Odense Filmværksted også vejen forbi Vollsmose. Her var dokumentarfilmen i fokus. Men i år har man valgt at arbejde med fiktionen.

- Det er simpelt hen fordi, den er meget lettere at have med at gøre. En dokumentarfilm går meget tæt på den, der laver den, hvorimod man med fiktionen kan gøre brug af nogle figurer til at fortælle det, man gerne vil, siger Peter James.

De mange gode historier, der forhåbentlig bliver omsat til film i uge 44 og 45, vil blive vist på et senere tidspunkt.

Åbningstider for filmværkstedet i Camp U i uge 44 og 45:

Mandag kl. 16.00 - 20.30

Tirsdag kl. 12.00- 19.00 (For piger)

Onsdag kl 16.00- 20.30

Torsdag kl. 08.00 - 16.00 (For udskolingsklasser)

Fredag kl. 09.00 - 16.00

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her