Spring navigation over

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Tekst og foto: Rene Agergaard, beboerjournalist

Dette er lavet med vemod, da det er gået op for mig, at dette bliver den sidste opskrift fra mig, da avisen lukker.

Jeg tænkte, at dette så også ville blive sidste mulighed for at lave en af mine yndlingsretter. Så kan andre tage deres store bøffer og andet, hvis bare jeg kan få mine frikadeller med kartoffelsalat. Det er også en ret, jeg forbinder meget med sommer, da man kan komme en masse krydderurter i. Det er samtidigt en ret, hvor man kan komme en masse små rester i, så man ikke har for meget madspild.

Jeg laver altid ekstra frikadeller, så der er til pålæg.

Da der er to opskrifter i dag, må jeg hellere se at komme i gang.

Det skal du bruge:                     

Kartoffelsalat

1 tsk. kommen

1 agurk

10 tomater

100 g rygeost eller gerne lidt mere

4 spsk. fløde

4 spsk. mælk

Lidt chili

1 kg kogte kartofler

Salt og peber

Frikadeller

1 stort løg

800 g hakket kalv og flæsk

3 tsk. salt gerne flagesalt

4 spsk. pankorasp

2 æg

3 dl mælk

2 spsk. fløde (kan undlades)

Peber

1 tsk. allehånde

Lidt chili

Frisk timian

Olie og smør til stegning

Sådan gør du:

Kartoffelsalat

Blandet krydderurter efter smag. Giv kommen en kort tur i morteren, skær agurk i tern, skær tomater i både og kartoflerne i tern. Rør rygeost, fløde og mælk sammen til en homogen masse, vend de andre ting i, smag til med krydderurter, salt og peber.

Frikadeller

Riv løget groft. Rør kødet sejt med saltet, tilsæt resten, lad hvile 20 minutter på køl. Steg en frikadelle for at teste krydringen. Lad smør og olie bruse op inden du steger resten, formes med en ske, som lige dyppes i vand mellem hver. Husk, at frikadellerne skal gennem steges cirka seks til syv minutter på hver side.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Hjemme hos Abdinor Adam Hassan

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her