Spring navigation over

Nyt fra beboerredaktion , Marts 2020

Abdel til de unge: Vær nysgerrig

02. april 2020 Abdel Salam har i over 20 år arbejdet med at få børn og unge til at blive en del af foreningslivet. Det har været med til at udvikle både ham selv og mange af de unge mennesker i bydelen.

Arbejdsgruppe vil bane vejen i lokale-jungle

01. april 2020 Hvor henvender man sig, hvis man skal bruge lokaler til en aktivitet? Og hvem kan få lov at bruge hvilke lokaler? Det er nogle af de spørgsmål, som en arbejdsgruppe i Odense Kommune vil finde svar på, så det fremover bliver lettere for foreninger og frivillige beboere i Vollsmose at få lokaler til aktiviteter.

Foreninger farer vild i jagten på lokaler

01. april 2020 Det er for kompliceret at skaffe lokaler til arrangementer og faste aktiviteter i Vollsmose, ifølge foreninger. Det går udover engagementet og risikerer at blive en forhindring for lokale initiativer.

Se billederne: Livet i hjemmene og et mennesketomt Vollsmose

31. marts 2020 Træningen er rykket indenfor, spisesteder er lukket, skole foregår derhjemme, og der er god tid til en pibe tobak. Beboere i Vollsmose har sendt Vollsmose Avisen glimt fra deres hverdag under corona-epidemien.

Virussen kradser hos butikker i Vollsmose Torv

31. marts 2020 Der bliver ikke længere hamstret varer i butikkerne i Vollsmose Torv. Tværtimod kan stilheden i centret mærkes i omsætningen, ifølge flere butiksejere.

Børnefamilier skal holde fast i hverdagen

30. marts 2020 Coronavirussen har lukket store dele af Danmark ned, og børnefamilierne skal finde sig til rette i en helt ny situation. En børnepsykolog og en leder af et børnehus i Vollsmose kommer her med deres bud på, hvordan man bedst får skabt struktur i en anderledes hverdag.

Træningsområder og boldbaner er spærret af

30. marts 2020 Odense Kommune har lukket for brugen af fitnessområder og boldbaner i Vollsmose og appellerer til, at beboerne holder afstand til hinanden. Ifølge kommunen er det for at begrænse risikoen for smitte med coronavirus.

Corona-epidemien får Vollsmoses kirkeklokker til at kime

30. marts 2020 I disse dage ringer Vollsmose Kirkes kirkeklokker hver eneste dag klokken 17.00. Det gør de efter opfordring fra Danmarks 10 biskopper.

Skoleledere med opråb til forældre: Hold jeres børn hjemme!

26. marts 2020 Skolelederne fra Abildgårdskolen og H.C. Andersen Skolen i Vollsmose har lagt videoer ud på deres Facebook-sider, hvor de opfordrer forældre til at sørge for, at deres børn følger regeringens retningslinjer for coronavirus.

Beboere oversætter anbefalinger og gode råd

23. marts 2020 Flere beboere har oversat myndighedernes anbefalinger til forskellige sprog, som de har delt på video på sociale medier.

Litteraturpatruljen anbefaler: Dæmonernes by

19. marts 2020 En fantasybog, der byder på dæmoner og skyggejægere.

Saltindbagt lammekølle

19. marts 2020 Denne gang er det lige så meget tilberedningen som selve retten, jeg vil fortælle om - nemlig metoden med at saltindbage, skriver borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard.

Coronavirus lukker Vollsmose Torv midlertidigt

18. marts 2020 For at mindske spredning af coronavirus holder Vollsmose Torv nu lukket frem til den 30. marts. Kun dagligvarebutikker og apoteket holder åben.

Omar vil fordomme til livs med eget tøjmærke

18. marts 2020 Omar Abou Khamis fra Lærkeparken har startet sit eget tøjmærke med ’streetwear’. Bag hættetrøjer og kasketter ligger et håb om at gøre op med forestillingen om, hvilke mennesker der går i den type tøj.

Guide til sjove og lærerige aktiviteter for børn

17. marts 2020 Dit barn kan lære mange ting derhjemme, selvom skolen i øjeblikket er lukket. Her kommer en række aktiviteter, der både er hyggelige og sjove - og som giver børn viden, de kan bruge resten af livet.

Sundhedsstyrelsen oversætter råd om corona til forskellige sprog

17. marts 2020 I Vollsmose bliver der talt mange sprog udover dansk. Sundhedsstyrelsen har lavet plakater på forskellige sprog med gode råd til, hvordan man beskytter sig mod coronavirus.

Sådan påvirker coronavirus i Vollsmose

17. marts 2020 Hvad er lukket, og hvor kan man få svar på spørgsmål? Vollsmose Avisen forsøger at give et overblik over bydelens tilbud under de nye corona-regler.

Apoteker i Vollsmose: Der er medicin til alle

16. marts 2020 Ejeren af Sct. Hans Apotek og Vollsmose Apotek forsikrer, at der ingen grund er til at hamstre medicin. Det skriver Fyns Amts Avis.

Litteraturpatruljen anbefaler: Percy Jackson og lyntyven

14. marts 2020 Percy Jackson og lyntyven er en historie, der sætter tanker i gang om meningen med livet.

Beboere tilbyder hjælp til at komme gennem virus-tiden

12. marts 2020 I Facebook-gruppen ’Hjælp til Vollsmoses Corona udsatte’ tilbyder Vollsmoses beboere at hjælpe dem, der er så syge og svækkede, at de skal holde sig hjemme den kommende tid.

Coronavirus sætter aktiviteter i Vollsmose på pause

11. marts 2020 Arrangementer og møder aflyses landet over på grund af coronavirus. Også i Vollsmose sætter virussen aktiviteter på pause.

Se billederne: Bydelssøstre til kvindekamp

09. marts 2020 Vollsmoses Bydelssøstre markerede kvindernes internationale kampdag hele weekenden. Til Femi Festival i Ungdomshuset delte en gruppe af kvinderne deres personlige historier og på selve kampdagen stod de bag et arrangement om kvinder og arbejde i Vollsmose. Flere af Vollsmose Avisens borgerfotografer var med.

Eventyr får demokrati til at spire

09. marts 2020 Eventyret ’Kongen og vandkanden’, der i næste uge har premiere på Nørregaards Teaters Vollsmosescene, gemmer på en større fortælling om demokrati for de små.

IT-patrulje gør elever til digitale frontløbere

08. marts 2020 På Abildgårdskolen hjælper de mellemste og de store elever de små med programmer på computeren og andet IT. Det giver et fagligt boost og gør eleverne til digitale frontløbere, ifølge lærerne i IT-patruljen.

Biryani med kylling

08. marts 2020 Borgerjournalist Metha Maul har kombineret forskellige slags biryani-opskrifter til en Vollsmose-biryani.

Klimahelte er inspiration bag ny aktivet for alle byens børn

04. marts 2020 3.a fra Abildgårdskolen har været inspirationskilden til en ny aktivitet, hvor Odenses 2.-5. klasser bliver inviteret til at sætte fokus på affald og indsamle mindst fire gange frem mod maj.

Bydelssøstre med opråb på kampdag: Vi betaler selv

04. marts 2020 En plads på arbejdsmarkedet giver økonomisk selvstændighed og frihed. Sådan lyder budskabet fra Vollsmoses Bydelssøstre, der sætter spot på kvinders rolle på arbejdsmarkedet på kvindernes internationale kampdag.

Originale skoleagurker på hylden hos Mango

04. marts 2020 Den populære grønthandler Mango har indtaget Vollsmose Torv. Blandt frugter, oliven og familietraditioner gemmer sig en historie om en skoleagurk.

Aysel fra Slåenhaven brænder for at hjælpe andre

03. marts 2020 Mangeårig frivillig, bydelssøster og stifter af et lokalt syværksted, Aysel Hagi, fik prisen som Årets Verdensborger og Årets Borger i Vollsmose 2019 for altid at give en hjælpende hånd.

Mindeord: Kom Maibritt, du søde milde…

02. marts 2020 Maibritt Bendtsen var en engageret, hjælpsom beboer og en aktiv frivillig i arbejdet med at bekæmpe kræft - en sygdom, som til sidst blev hendes eget endelige.

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her