Spring navigation over

Beboere tilbyder hjælp til at komme gennem virus-tiden

Lad os være gode naboer i denne stund, lyder opfordringen fra en gruppe af beboere. Arkivfoto

I Facebook-gruppen ’Hjælp til Vollsmoses Corona udsatte’ tilbyder Vollsmoses beboere at hjælpe dem, der er så syge og svækkede, at de skal holde sig hjemme den kommende tid.

Umiddelbart efter at statsministeren og de nationale myndigheder i går aftes lukkede for offentlige institutioner, sendte studerende hjem og frarådede store forsamlinger for at begrænse spredningen af coronavirus, oprettede Thomas Skov Jensen fra Lærkeparken gruppen ’Hjælp til Vollsmoses Corona udsatte’ på Facebook.

- Coronavirussen er ved at lukke Danmark ned i op imod flere uger. Syge og svækkede borgere er blevet bedt til at blive hjemme. Det er tid til, at vi i Vollsmose står sammen og hjælper vores udsatte beboere. Jeg vil derfor gerne opfordre dem, der ikke kan komme ud og har brug for hjælp til indkøb eller andet til at lave et opslag, så vi har mulighed for at hjælpe jer, skrev han.

Siden er medlemmerne strømmet til gruppen og har tilbudt deres hjælp til indkøb og som chauffør for dem, der har behov for det.

 

Hjælper svækkede beboere

Da Thomas Skov Jensen i går aftes hørte meldingen fra regeringen, tænkte han, at han måtte gøre noget.

- Statsministeren lagde vægt på, at ældre, syge og svækkede holder sig hjemme. Dem har vi en del af her i Vollsmose, så jeg synes, at vi må hjælpe hinanden, så godt vi kan, siger han og fortæller, at han kun er blevet yderligere bekræftet i, at vi skal hjælpe hinanden, efter han har set, hvordan folk har hamstret varer i butikkerne.

LÆS OGSÅ: Vollsmose Sekretariatet holder lukket for personlig henvendelse

- Det er jo nærmest umuligt lige nu at opstøve et kulhydrat i butikkerne i Vollsmose, og jeg så tidligere en person komme ud fra en butik med 18 kilo mel. Det bliver jeg godt nok lidt ked af at se, når der sidder borgere rundt omkring, der ikke engang kan gå ud, siger Thomas Skov Jensen.

Både myndigheder og supermarkederne har klart og tydeligt opfordret til, at man ikke hamstrer dagligvarer. Der er nok varer til alle, hvis forbrugerne handler, som de plejer.

 

Banker på hos naboen

Maggie Al-Rawi er en af de beboere, der har tilbudt sin hjælp både i den nye gruppe og til sine naboer i Tjørnehaven. Hun synes, det er vigtigt at tage hensyn til sine medmennesker og bevare roen i denne tid. Derfor har hun selv banket på hos naboer og tilbudt at handle for dem.

- Jeg har i hvert fald tre naboer, der ikke burde tage ud lige nu eller er dårligt gående. De er selvfølgelig rigtig glade for at få tilbudt hjælp, og jeg vil gå forbi dem den næste tid. Det er vigtigt aktivt at tilbyde hjælpen, synes jeg. Mange i Tjørnehaven er ældre og ikke på nettet, hvor de kan skrive i gruppen for eksempel, fortæller Maggie Al-Rawi, der selv skal være hjemme med sine børn de næste uger.

- Jeg synes, at der er blevet udvist bekymrende egoistisk adfærd siden i går. Så min opfordring er, at vi er opmærksomme på vores medmennesker og hjælper hinanden, som vi selv gerne ville hjælpes, hvis vi havde brug for det. Sammen er vi stærkest, tilføjer hun.

 

Svært at bede om hjælp

I Lærkeparken er Thomas Skov Jensen glad for at opleve den store opbakning til at hjælpe naboer og andre.

- Der er altid nogen, der vil hjælpe herude, og folk har reageret rigtig positivt. Jeg har også snakket med nogen, der har handlet lidt for naboen. Jeg har på fornemmelsen, at rigtig mange gerne vil hjælpe, men at mange har svært ved at spørge om hjælp. Men det håber jeg, at de vil gøre, lyder det fra Initiativtageren bag hjælpe-gruppen.

Udover at kunne tilbyde og bede om hjælp i gruppen, bliver der også delt nyttige links til for eksempel oversættelser af information om virussen og de forholdsregler, alle bør tage.

De danske myndigheder har samlet alle informationer om coronavirus på www.coronasmitte.dk. Du kan også ringe til myndighedernes fælles hotline på telefon 70 20 02 33.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her