Spring navigation over

Nyt fra beboerredaktion , August 2019

Sundhedsmedarbejdere kommer til Vollsmose Torv

06. september 2019 I næste uge kan beboere få tjekket sundheden og blive inspireret til at få mere motion i hverdagen, når en række sundhedsmedarbejdere kommer til Vollsmose Torv.

Lokale arbejdspladser skal kickstarte udvikling

05. september 2019 Til efteråret flytter Odense Kommune 230 kommunale medarbejdere ud i den tidligere Humlehaveskolen. Ifølge seniorforsker Marie Stender kan flere arbejdspladser i Vollsmose være med til at skubbe bydelens udvikling i den rigtige retning.

Billedgalleri: Sødmefyldt og summende honningfestival

03. september 2019 Lørdag den 31. august stod Vollsmose Biavlerforening, Vollsmose Kirke og Foreningen Respect sammen for at fejre årets honninghøst ved en honningfestival. Her var musik fra flere verdenshjørner, tegnekonkurrencer, fællesspisning og selvfølgelig honning i lange baner. Borgerfotograf Jørgen Gregersen var også med.

’Kom og leg på vores allesammens legeplads’

01. september 2019 En ny legeplads ved H.C. Andersen Skolen har set dagens lys. Afdelingsleder Malene Hedemand opfordrer beboerne i lokalområdet og resten af Odense til at kigge forbi, finde det indre legebarn frem og prøve de nye legeredskaber.

Kuller med appelsinsauce

31. august 2019 Fisk er sundt og smager lækkert med appelsin, skriver borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard i sin faste opskrift.

Makkerpar maler Byens Ø

30. august 2019 Djamila Al-Miyaahi fra Egeparken og Fatama Al-Zahraa fra Hybenhaven har brugt sommeren på at sætte kulør på Byens Ø. De har gået til kunst gennem UngOdense i seks år og har sammen skabt 22 malerier, der pryder parkeringspladsen på det yderste af havnen.

Musses passion giver pote

29. august 2019 Mange børn og unge kender Mustafa Polat og hans hund Razco, fordi de er fast inventar på H.C. Andersen Skolens pedelkontor. Men Musse er også hundetræner og hundemassør, og så debuterer han med sin hund på det store lærred i 2020.

Familierådgiver: Søg hjælp, hvis dit barn har for meget ulovligt fravær

29. august 2019

Ulovligt fravær kan koste børnepengene

29. august 2019 En ny lov betyder, at forældre til folkeskolebørn kan blive trukket i børnechecken, hvis et barn har for meget ulovligt fravær.

Unge rykkede til centrum for at spille bold

28. august 2019 To lokale fodbold-kendinge har hele sommeren lokket bydelens unge til streetfodbold i centrum. Det skaber forbindelser på tværs af byen, siger initiativtager.

Sanger bringer opera til Vollsmose

26. august 2019 Operasangeren Louise Pape gæster Vollsmose Kulturhus med forestillingen ’Før Og Efter’. For hende er det vigtigt at bringe opera ud til folk, og hun glæder sig derfor til at besøge Vollsmose.

Se billederne: Store og små spændte cykelhjelmen

26. august 2019 For fjerde gang kunne både børn og voksne vise deres evner på en cykel, da B1909s sponsorcykelløb Tour 09 slap rytterne fri i Vollsmose søndag den 25. august. Borgerfotograf William Thorup Hansen var med hele dagen.

Her er de nominerede til Vollsmose Bestemmer

26. august 2019 Beboere i Vollsmose fra 10 år og opefter kan stemme på otte forskellige projekter, som lokale foreninger og aktører står bag. Afstemningen foregår ved indgangen til Vollsmose Kirke den 31. august fra kl. 11.00 - 15.00. Medbring legitimation, hvis du vil stemme.

Skyderi i Vollsmose er første store sag med dobbelt straf

22. august 2019 Der er nu rejst tiltale mod fem mænd med krav om dobbelt straf efter et skyderi imod en far og hans søn i Bøgeparken i februar, skriver fyens.dk.

22-årig tiltalt for drabsforsøg i Fyrreparken

21. august 2019 En 22-årig mand er tiltalt for drabsforsøg ved Retten i Odense for at have skudt tre gange gennem en dør til en lejlighed i Fyrreparken og ramt en 28-årig mand i maven og skulderen. Manden nægter, at det var ham, som affyrede skuddene, skriver Fyens.dk.

Rådmand vil lukke skole i Vollsmose

20. august 2019 Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) foreslår at lukke H.C. Andersen Skolen og flytte børnene til naboskolen Abildgårdskolen, skriver Fyens.dk.

Ny festival med lækker bi-smag

19. august 2019 Vollsmose Biavlerforening, Vollsmose Kirke og Foreningen Respect fejrer årets honninghøst ved en festival i slutningen af august. Målet er at styrke fællesskabet og kendskabet til den søde spise.

Krydret kylling med honning

17. august 2019 Borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard serverer kylling med honning i anledningen af den nye honningfestival i Vollsmose den 31. august.

Udlandsrejser udvikler lokale boksere

16. august 2019 Vollsmose Boxing deltager ofte i stævner i udlandet. Det gør dem til bedre boksere og styrker dem menneskeligt, ifølge cheftræneren.

Sådan bliver parkeringsmulighederne i fremtiden

15. august 2019 Når udviklingsplanen for Vollsmose er realiseret i 2030, vil der ifølge projektleder i FAB, Peter Boas, fortsat være gode parkeringsmuligheder i Vollsmose.

Færre udrykninger i Vollsmose end i resten af Odense Kommune

15. august 2019 Der er ikke flere udrykninger fra politiet til Vollsmose i forhold til resten af Odense Kommune. Faktisk er der færre udrykninger til Vollsmose, viser tal fra Fyns Politi. Det skriver TV2 / Fyn.

Business-drømme i Birkeparken

15. august 2019 Abed Abou-Arab fra Birkeparken er på vej til sit drømmestudie i international business og skal studere i både Dubai og San Francisco. Det er vigtigt, at unge tør at drømme stort, mener han.

Ferie og fællesskab på kirkens sommerlejr

14. august 2019 Borgerfotograf Flemming Falkenberg var med på ferielejr i uge 30 med Vollsmose Kirke og den afrikanske menighed.

Populær fodboldskole gør børnene skoleklar

13. august 2019 130 børn og unge fra Vollsmose har været på fodboldskole. Det giver dem utrolig meget, og mange af dem ville have glæde af at blive en del af et fællesskab i en fodboldklub, mener Rune Andersen fra Get2sport.

Klimahelte fra Abildgårdskolen er nomineret til pris

09. august 2019 12 initiativer er nomineret til fire nye odenseanske verdensmålspriser, som uddeles for første gang den 29. august 2019. Klimaheltene fra 3.A på Abildgårdskolen er blandt de nominerede til Ungeprisen.

Lokale unge cykler Vollsmose rundt

09. august 2019 Igen i år er der et særskilt cykelløb for unge mellem 10 og 14 år, når Tour 09 løber af stablen den 25. august.

27 spillere fra B1909 får karantæner og advarsler

02. august 2019 Ni spillere fra B1909 har fået to dages karantæne, mens 18 spillere har fået en advarsel fra Fodboldens Disciplinærinstans for ulovligt at have modtaget kørselspenge, oplyser DBU.

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her