Spring navigation over

Sådan bliver parkeringsmulighederne i fremtiden

Der vil være det samme antal parkeringspladser til rådighed per almennyttige bolig efter 2030, som der er i dag.

Når udviklingsplanen for Vollsmose er realiseret i 2030, vil der ifølge projektleder i FAB, Peter Boas, fortsat være gode parkeringsmuligheder i Vollsmose.

- Beboerne vil stadig have gode parkeringsmuligheder, når udviklingsplanen for Vollsmose er gennemført.

Sådan siger projektleder i FAB - Fyns Almennyttige Boligselskab, Peter Boas, som reaktion på, at nogle beboere i Vollsmose har udtrykt bekymring for, at flere af de eksisterende parkeringsarealer i parkerne ifølge udviklingsplanen sløjfes. Men han forstår godt beboernes bekymring, når man ser, hvordan de nuværende parkeringspladser er vist på udviklingsplanen. Her ser det ud til, at en stor del af pladserne bliver fjernet.

LÆS OGSÅ: Se planen: Hvad skal rives ned?

- I den forbindelse skal man dog tage i betragtning, at parkeringsbehovet bliver mindre, når der fjernes boliger. Faktisk vil der være det samme antal parkeringspladser til rådighed per almennyttige bolig efter 2030, som der er i dag, lyder det fra Peter Boas.

 

Krav om parkeringspladser

Peter Boas understreger også, at der i forbindelse med opførelse af såvel almene som private boliger er knyttet et krav fra kommunen om, at der skal være parkeringspladser til rådighed.

- Det vil sige, at den eller de private investorer, der får opgaven med at opføre de 1.600 private boliger, også har pligt til at sørge for de parkeringspladser, Odense Kommune kræver. Og de parkeringspladser må ikke tages fra dem, de almene boliger får til rådighed, men skal placeres på de nye private grunde, forklarer han.

LÆS OGSÅ: Afdelinger sætter ind mod ulovlige parkeringer

Når der fjernes 1.000 boliger og opføres 1.600 nye boliger, betyder det, at der i 2030 vil være parkeringspladser til 600 flere boliger, end der er i dag, ifølge Peter Boas.

 

Ser anderledes ud

Når udviklingsplanen er gennemført i 2030, vil parkeringsarealerne i Vollsmose i øvrigt se anderledes ud, end de gør i dag.

- De vil være mindre, og de vil ligge mere spredt og tættere på den enkelte bolig, lyder det fra Peter Boas.

Det er der ifølge projektlederen flere grunde til:

- Idéen med udviklingsplanen er jo at gøre Vollsmose mere åben og tilgængelig og således få det til at ligne andre byområder i Odense som for eksempel Skibhuskvarteret, der udmærker sig ved at bestå af mange små villaveje.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her