Spring navigation over

Nyt fra beboerredaktion , Maj 2020

Far og søn søger medspillere til at få krammet på svære Pokémons

28. maj 2020 Der er mange gode ’Poké-spots’ i Vollsmose. Den erfaring har Rasmus Bastholm og hans femårige søn fra Hybenhaven gjort sig i coronatiden. Nu søger de andre, der vil spille Pokémon Go i Vollsmose, så de kan fange de særligt svære og sjældne figurer.

Litteraturpatruljen anbefaler: Maze Runner - Labyrinten

20. maj 2020 Bogen er fyldt med mystik og spænding samt billedlige fortællinger, der giver følelsen af, at man næsten selv kæmper for at overleve.

Tre gode gåture i og omkring Vollsmose

20. maj 2020 En tur gennem Vollsmose eller ud på opdagelse i de omkringliggende bydele? Her er tre forslag til gåture i Odense NØ.

Er der en læge på vej eller ej?

19. maj 2020 Hvad er status på arbejdet med at få en læge til Vollsmose? Vollsmose Avisen giver et lynhurtigt overblik over udviklingen i den lokale lægedækning.

Forældre til rådkvinde: Har du lyttet til os?

19. maj 2020 I slutningen af april blev det endeligt vedtaget af byrådet at lægge H.C. Andersen Skolen sammen med Abildgårdskolen fra skoleåret 2021/22. Forældre på skolen oplever det som en lukning af en skole, de er glade for. Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) understreger, at det er en sammenlægning af to skoler og opstandelse af én ny. Vollsmose Avisen har indsamlet spørgsmål fra forældre og fået svar fra børn- og ungerådmanden.

Gamle beboere genopliver barndommens land

19. maj 2020 I en gruppe på Facebook genfinder tidligere beboere hinanden og mindes opvæksten og teenageårene i 70’ernes, 80’ernes og 90’ernes Vollsmose. Vollsmose Avisen har scrollet sig gennem den online ’memory lane’, og det involverer både anekdoter om Jans kanelhorn, italienske hotdogs og livsvarige venskaber.

Tre råvarer i sæson

19. maj 2020 Tre af de råvarer, der topper lige nu, er hornfisk, hvide asparges og rabarber. Og det bedste er, at de smager rigtig godt sammen.

Torvet er genåbnet med mere sprit

18. maj 2020 Mandag den 11. maj slog Vollsmose Torv dørene op igen efter knap to måneders nedlukning. Både butiksejere og centerchef er glade for, at det nu blev storcentrenes tur til at åbne op.

Glæde over mere genåbning i Vollsmose

18. maj 2020 Abildgårdskolen og B1909 er glade for, at den normale hverdag så småt er vendt tilbage nu, hvor regeringen har iværksat fase to af genåbningen af Danmark.

Da Vollsmose lagde hus til Danmarks bedst bevogtede digtoplæsning

18. maj 2020 I 2013 var det breaking news, da Yahya Hassan læste op i gymnastiksalen på H.C. Andersen Skolen. Den 29. april i år blev han fundet død i sin lejlighed i Aarhus. Tidligere borgerjournalist, Nibras Aziz, og leder af daværende kulturhus, Peter Ørting, husker tilbage på den vilde aften, da Yahya Hassan var en debuterende digter-komet, der udløste flyveforbud og betonbarrikader i Vollsmose.

Yahya Hassan udvidede grænserne for poesien

18. maj 2020 Dynke Jeppesen og Georgios Skouros fra Vollsmose Bibliotek er ikke i tvivl om, at Yahya Hassan med sine meget personlige digte og markante fremtoning vil blive husket i dansk litteratur og samfundsdebat. Biblioteket planlægger en udstilling om ham.

FAB køber erstatningsboliger

13. maj 2020 I forbindelse med den lovbestemte udviklingsplan og nedrivninger af boliger i Vollsmose skal boligselskaberne FAB og Civica opføre erstatningsbyggeri. Nu har FAB købt 100 boliger i Odense V.

Boligselskaber vil pause ghettokrav

13. maj 2020 Civica, FAB og en række almene boligselskaber opfordrer regeringen til midlertidigt at suspendere de skærpede krav til beboere i ghettoer. Det skriver Dagbladet Information.

Fandt sine ben som træner i B1909

06. maj 2020 Den syriske flygtning Mohamad Mazen har stor glæde af at være træner for et U10-hold i B1909 og har derfor også taget en træneruddannelse. Han er glad for de lige muligheder, som det danske samfund tilbyder ham.

Virus lammer idrætsforeninger

06. maj 2020 Coronakrisen betyder, at aktiviteterne er indstillet i idrætsforeningerne i Vollsmose, og medlemmerne er henvist til at selvtræne. Get2Sport planlægger dog at gennemføre den årlige fodboldskole i august.

Frisør er genåbnet, men savner kunder i butikken

06. maj 2020 Frisør og indehaver af Q’s Barbershop i Vollsmose Torv, Qasim Ahmed, har taget de nødvendige forholdsregler, efter han er åbnet igen. Han savner dog flere kunder i butikken og udbetaling fra regeringens hjælpepakker.

Koldskålscheesecake

06. maj 2020 Vejret har længe været strålende, og der har allerede været dage, der næsten føles som sommer. Så jeg fik lyst til koldskål og eksperimenterede derfor med denne cheesecake.

Vollsmose skal sortere mere affald

06. maj 2020 Store dele af Vollsmose skal nu til at sortere mere affald på nye måder.

Forbud gør familien tættere

06. maj 2020 Jeg har indset, at de forskellige forbud og forholdsregler, som coronavirussen har medført, alligevel ikke er så slemme her i ramadanen, skriver Farah Ahmad.

Litteraturpatruljen anbefaler: Drengen i den stribede pyjamas

06. maj 2020 En bog man bare skal læse mindst én gang i livet.

Renoveringen af Fyrreparken kører efter planen

05. maj 2020 Renovering af Fyrreparken kører videre efter planen på trods af coronavirus. Ifølge Fyns Almennyttige Boligselskab, FAB, fortsætter arbejdet i boligafdelingen med samme hastighed som før.

Lukket samfund åbner nye døre for nogle ledige

05. maj 2020 En del er sendt hjem, og der er ikke mange jobs slået op. Coronavirus har sat jobsøgningen på pause for mange ledige. Alligevel er en håndfuld beboere i Vollsmose kommet i arbejde, mens andre har brugt tiden på at blive afklaret med drømme og ønsker for fremtiden.

’Jeg prøver at få det bedste ud af, hvad jeg har tilbage af min skolegang’

05. maj 2020 På Mulernes Legatskole er 3.g’erne - som de eneste elever - vendt tilbage til en meget anderledes skoledag. Borgerjournalist og elev i 3.g, Taibah Ahmad, beretter her om genåbningen af gymnasiet.

Beboer i Birkeparken klager til Ligebehandlingsnævnet

05. maj 2020 En beboer i Vollsmose har indsendt en klage til Ligebehandlingsnævnet. Hun føler sig udsat for ulovlig diskrimination, fordi hendes bolig i Birkeparken skal rives ned. Det skriver DR.

9. klasser ærgrer sig over aflyste eksamener

05. maj 2020 Elever i 9. klasse er ærgerlige over at gå glip af oplevelsen med at gå til afgangseksamen. Den største frygt er dog, at den traditionelle sidste skoledag med karameller og vandkamp bliver aflyst.

Byrådet vedtager at lukke skole

04. maj 2020 Et flertal i byrådet besluttede i sidste uge at lukke H.C. Andersen Skolen og samle Vollsmoses skolebørn på én skole efter sommerferien i 2021.

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her