Spring navigation over

Byrådet vedtager at lukke skole

Et flertal i byrådet besluttede i sidste uge at lukke H.C. Andersen Skolen og samle Vollsmoses skolebørn på én skole efter sommerferien i 2021.

Luk H.C. Andersen Skolen, saml børn og penge i Vollsmose på én skole og giv dermed bydelen en ny mulighed for at højne det faglige niveau blandt skolebørnene. Sådan har det lydt fra børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) siden august. Nu er forslaget om at samle alle skolebørn på Abildgårdskolens matrikel fra skoleåret 2021/22 endeligt vedtaget af et flertal i byrådet.

- Det er vigtigt for mig at sende det signal, at det ikke er lukningen af én skole og fortsættelsen af en anden. Det her er en skolesammenlægning, der skal sikre et brag af en skole måske med et nyt navn fundet af eleverne, sagde børn- og ungerådmanden til byrådsmødet og understregede, at skolen skal være et sted, som skaber mønsterbrydere, og som kan være et samlingspunkt og et helle i en bydel, der vil være en byggeplads de næste mange år.

Går ud over eleverne

Både elever, forældre og lærere har i mange måneder demonstreret mod at lukke H.C. Andersen Skolen. De er bekymret for, at flere elever kommer til at opleve flere skoleskift, når familier skal flyttes ud af Vollsmose, og at det vil gå ud over elevernes læring og trivsel.

Begrundelsen for at lukke H.C. Andersen Skolen er, at der bliver færre elever i Vollsmose i fremtiden. Ambitionen er, at man ved at samle både børnene og kræfterne på én skole kan lykkes med at hæve elevernes faglige niveau, så de kommer på niveau med andre dele af Odense. Oveni er målet, at Abildgårdskolen skal blive en attraktiv skole og et ’flagskib’ ved at blive bygget om og blandt andet have flere pædagoger, en socialpædagogisk leder og dobbeltlærerordning.

Renovering for millioner

For at sammenlægningen kan lykkes, er der behov for at renovere og modernisere Abildgårdskolens udearealer, klasselokaler og rette op på påbud fra Arbejdstilsynet. Det koster 56,6 millioner kroner. De penge blev også fundet på et ekstraordinært møde i sidste uge. De 56,6 millioner kroner tages fra den kommunale kassebeholdning, og det gør de med henvisning til ’den særlige situation Danmark og Odense er i med coronakrisen’, skriver Fyens Stiftstidende. Skolerenoveringen er en del af en samlet pakke af fremrykkede anlægsprojekter, der skal hjælpe byggebranchen.

Kommunens Børn- og Ungeudvalg bemærker desuden, at der skal udarbejdes en proces, der understøtter en god overgang for børn, forældre og medarbejdere. Processen skal også være med til at sikre en fælles kultur og et nyt navn til den nye skole, og at der tages godt hånd om børnene i overgangen.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her