Spring navigation over

Tre råvarer i sæson

Stegte stykker af hornfisk med kartofler og persillesauce

Tre af de råvarer, der topper lige nu, er hornfisk, hvide asparges og rabarber. Og det bedste er, at de smager rigtig godt sammen.

Hornfisk er kendetegnet ved dens grønne ben. Det er en dejlig spise, men desværre føler mange sig skræmt af de mange ben. Jeg synes, at de er besværet værd.

Rabarber er en plante, hvor det er stænglen, man spiser. Den indeholder oxylsyre, som gør, at nogen synes, den er ubehagelig på tænder og tunge. Jeg synes ikke, det er så slemt, og der er mindre syre i den røde stængel i starten af rabarber-sæsonen. Hvide as-parges bliver anset som en delikatesse og har en kort sæson, så det er med at slå til, mens de er der.  Jeg har prøvet at tage udgangspunkt i disse tre forårsbebudere. Selvom de alle tre kan dele vandene, så er det i min optik geniale råvarer, der bare smager godt sammen.

Det skal du bruge:

Rabarberkompot: 
200 g rabarber
175 g sukker
1 vaniljestang

Paneret hornfisk:
400 g hornfisk
25 g rugmel
25 g rasp
Salt
Peber
30 g smør
Olivenolie

Smørstegt asparges:
250 g hvide asparges
25 g smør
Revet parmesan

Sådan gør du: Lav gerne rabarberkompotten dagen forinden. Rens rabarberne og skær dem i stykker på cirka to centimeter. Vend dem i sukker blandet med vaniljekornene fra stangen. Giv dem derefter fem minutter i en mikroovn eller 30 minutter i en almindelig ovn. Stil på køl.

Rens hornfisken, hvis du ikke har købt færdige fileter. Vend fileterne først i rugmel og derefter i rasp tilsat salt og peber. Steg fisken sprød i smør og lidt olie. Skræl de hvide asparges og knæk enderne af. Halver dem og steg dem i smør på en pande. Drys lidt friskrevet parmesan over ved servering. Server eventuelt hele herligheden med kartofler og en god persille- eller hollandaisesovs.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her