Spring navigation over

Nyt fra beboerredaktion , December 2020

Avisen får nye klæder i det nye år

18. december 2020 Vollsmose Avisen har nye planer for fremtiden. I 2021 bliver både layoutet, indholdet og udgivelsesfrekvensen på avisen ændret, og vi kan sige velkommen til den nye version af avisen og BoligSocialt Hus.

Forkert brug af fyrværkeri giver nu hårdere straffe

16. december 2020 Fyns Politi skærper opmærksomheden på fyrværkeri i Vollsmose og andre dele af byen. Det sker i forbindelse med en ny ændring i loven, der giver hårdere straffe til personer, der bruger fyrværkeri eller sten til at beskyde politi eller tilfældige borgere.

Ny præst vil holde på traditionerne

16. december 2020 Jens Lind Andersen er ny præst i Vollsmose Kirke. Han vil holde den grundtvigske tradition i hævd, gøre kristendommen forståelig og gerne opfattes som en god nabo af andre trosretninger.

Mike fra Granparken skal finde sin plads på arbejdsmarkedet: ’Jeg skal tænke ud af boksen’

16. december 2020 Efter fire år på kontanthjælp har 30-årige Mike Gulbæk lagt de tidligere drømme om en karriere som multimediedesigner bag sig. Nu får han hjælp til at blive afklaret om sin fremtid i en særlig indsats for aktivitetsparate borgere i Vollsmose.

Særlige indsatser får ledige tættere på mål

16. december 2020 Mere tid til flere samtaler og en mere håndholdt indsats for forskellige grupper af ledige i Vollsmose hjælper beboerne i arbejde og uddannelse. Det tyder erfaringerne fra to særlige indsatser på.

Enøjet gud lægger navn til ny skole

16. december 2020 Når klokken ringer ind for Vollsmoses skoleelever efter sommerferien i 2021, skal børnene møde på Odinskolen. Det nye navn til den sammenlagte skole har eleverne været med til at bestemme.

Haverne er godt på vej af omdiskuteret liste

16. december 2020 På stort set alle parametre går udviklingen den rigtige vej for Tjørnehaven, Slåenhaven og Hybenhaven. Det viser tallene på årets liste over udsatte boligområder.

To personer er varetægtsfængslet for skyderi

10. december 2020 Fyns Politi gennemførte forleden en større efterforskning i Vollsmose, hvor tre personer blev anholdt i forbindelse med en skudepisode i Egeparken den 14. november. To af de anholdte er nu varetægtsfængslet.

Beboere får støtte til borgerforslag om at afskaffe ghettoloven

09. december 2020 Et borgerforslag om at afskaffe de såkaldte ghettolister og ophæve loven om nedrivning i for eksempel Vollsmose har fået støtte fra flere end 50.000 borgere og skal derfor diskuteres i Folketinget. Forslaget er stillet af Ibrahim El-Hassen fra Birkeparken.

Politiet ophæver strafzone og visitationszone

08. december 2020 Fyns Politi har i dag ophævet den skærpede strafzone og visitationszonen i Vollsmose, der blev oprettet efter to skudepisoder i november. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Hvad skal den nye skole i Vollsmose hedde?

03. december 2020 Fire forslag til et nyt på den nye folkeskole i Vollsmose er fundet. Nu skal politikerne i Odense Kommune vælge det endelige skolenavn.

Årets ’ghettoliste’ viser et hævet uddannelsesniveau i Vollsmose 

01. december 2020 Antallet af beboere i Vollsmose, der alene har en grunduddannelse, er faldet siden 2019. Det viser den såkaldte ghettoliste for 2020.

Abildgårdskolen er lukket en uge mere

01. december 2020 Abildgårdskolen forbliver lukket i denne uge. 35 børn og seks voksne er smittet med corona-virus, ifølge Fyns Amts Avis.

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her