Spring navigation over

Beboere får støtte til borgerforslag om at afskaffe ghettoloven

Plakat med teksten: Bevar Volleren Arkivfoto

Et borgerforslag om at afskaffe de såkaldte ghettolister og ophæve loven om nedrivning i for eksempel Vollsmose har fået støtte fra flere end 50.000 borgere og skal derfor diskuteres i Folketinget. Forslaget er stillet af Ibrahim El-Hassen fra Birkeparken.

Ophæv ghettoloven, der fører til nedrivninger af almene boliger, og afskaf ghettolisterne. Det er målet med et borgerforslag, som Ibrahim El-Hassan fra Birkeparken og græsrodsbevægelsen Almen Modstadn stillede i juni. Borgerforslaget ’Ophæv loven om nedrivning og salg af almene boliger og afskaf de såkaldte ghettolister’ har nu fået støtte fra over 50.000 personer. Det betyder, at forslaget skal diskuteres blandt Folketingets partier.

LÆS OGSÅ: Beboere rejser forslag om at afskaffe ghettoloven

Ordningen om borgerforslag går ud på, at alle personer med stemmeret til folketingsvalg kan stille et borgerforslag, hvis mindst tre personer vil være medstillere af forslaget, og det overholder reglerne for ordningen. Hvis 50.000 borgere med stemmeret til folketingsvalg herefter støtter borgerforslaget, kan det blive fremsat som beslutningsforslag og behandlet og stemt om i Folketingssalen. At Folketinget vil diskutere lovgivningen igen, er netop dét, Almen Modstand håber på vil lykkes.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her