Spring navigation over

Mike fra Granparken skal finde sin plads på arbejdsmarkedet: ’Jeg skal tænke ud af boksen’

Mike Gulbæk er ledig i kategorien aktivitetsparat, som er, når man ikke umiddelbart kan tage et almindeligt arbejde.

Efter fire år på kontanthjælp har 30-årige Mike Gulbæk lagt de tidligere drømme om en karriere som multimediedesigner bag sig. Nu får han hjælp til at blive afklaret om sin fremtid i en særlig indsats for aktivitetsparate borgere i Vollsmose.

For syv år siden mistede Mike Gulbæk sin far, fire andre familiemedlemmer og to bekendte inden for kort tid. Den tragedie og sorg blev starten på en svær periode, der fører frem til den situation, 30-årige Mike sidder i idag: På kontanthjælp og i tvivl om, hvordan fremtiden med et arbejde kan se ud for ham. Sådan starter Mike Gulbæk i hvert fald selv sin historie.

- Jeg troede, jeg selv kunne komme igennem sorgen, men det føltes som om, at hele universet var imod mig. Et dødsfald er ikke noget, man lige kommer igennem. Jeg fik ikke hjælp, var meget indelukket og begyndte at dumpe mine eksaminer på studiet, fortæller han.

LÆS OGSÅ: Særlige indsatser får ledige tættere på mål

Mike Gulbæk har både en uddannelse som webintegrator og multimediedesigner og var dengang i gang med at uddanne sig inden for konceptudvikling, hvilket ikke lykkedes at gennemføre. Han kom senere på kontanthjælp og er i dag en af de beboere i Vollsmose, der får hjælp og rådgivning i en særlig og målrettet indsats som skal få flere ledige i Vollsmose i arbejde over de kommende år.

 

Hvad vil jeg?

For Mike Gulbæk betyder den nye indsats, at han ikke længere behøver at tage ind til byen, når han skal have samtaler med sin rådgiver. Hun sidder nemlig i Vollsmose nu – når coronavirus altså ikke sender offentligt ansatte hjem og arbejde.

- Det er dejligt og nemt for mig, at de er tæt på. Vi har et ugentligt møde og har en god kommunikation og kontakt også over telefon. De er gode til at lytte og give mig råd - også om alle mulige dagligdagsproblemer, jeg kan have, siger han og fortæller, at planerne om at arbejde med it og medier har han lagt bag sig.

- Det ville være godt nok at prøve noget andet end at sidde foran en computer, og det ville være en stor succes for mig at få et arbejde, for det har jeg aldrig prøvet. Det ville også være dejligt at tjene mine egne penge. Men det svære for mig er, at jeg ikke helt ved, hvilken vej jeg vil. Jeg føler, jeg er på et åbent hav og ikke ved, hvilken retning jeg skal svømme. Men det hjælper min rådgiver og min mentor mig med, og vi prøver nogle nye metoder til at tænke ud af boksen, forklarer han og tilføjer:

- Jeg skal ud af min skal og finde et nyt eventyr. Men jeg er optimistisk, for jeg får god hjælp.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her