Spring navigation over

Nyt fra beboerredaktion , Marts 2019

Martin viser hverdagen i Vollsmose frem

09. april 2019 Når Odense Architecture Festival rammer byen i april, er hverdagens Vollsmose blandt andet på programmet. Martin Schjönning fra Bøgeparken giver en personlig rundvisning i bydelen for at vise områdets mange nuancer.

Fra rapper-drøm til familieliv

02. april 2019 Fra en tidlig alder havde Asem Jomaa en drøm om at blive rapper. Det var dog ikke som frontfigur på scenen, men i stedet bag scenen som underviser, at livet med musikken for alvor gav mening for ham.

Ny sprogklub for børn leger med dansk

01. april 2019 En ny sprogklub i Vollsmose åbner snart dørene for flersprogede børn. Her kan 4-6-årige børn med forældre blive bedre til dansk gennem leg og læring.

FIUK satser på oprykning

31. marts 2019 Fyns Internationale Ungdomsklub vil fortsætte de gode takter på banen og satser på oprykning. Men klubben vil også styrke sig på de indre linjer ved at lade flere medlemmer tage del i opgaverne i klubben.

Tyrkisk ret med porre og bulgur

30. marts 2019 Den vinterhårdføre porre er i sæson lidt endnu. Derfor har jeg borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard brugt den lange grøntsag i en lækker, tyrkisk inspireret ret.

Et medrivende og humoristisk indblik i tankerne hos Vollsmoses drenge

29. marts 2019 ’Q’s Barbershop’ er en spændende og humoristisk dokumentarfilm, der bidrager med en anderledes fortælling om Vollsmose og dets beboere og dermed er et frisk pust i debatten om bydelen.

B1909 kæmper for at undgå nedrykning

28. marts 2019 B1909 får brug for hvert eneste point i forårets kampe for at undgå nedrykning. Holdånd og en styrket organisation skal sikre klubbens eksistens i Danmarksserien.

Abildgårdskolens klimahelte går i krig

28. marts 2019 For over hundrede elever fra Abildgårdskolen er den store skraldejagt gået ind i denne uge. Det sker som en del af Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling. Vollsmose Avisen var med, da 2.a gav skraldet kamp til stregen.

’Jeg kan mærke stoltheden i hele kroppen’

27. marts 2019 Efter to år med et kamerahold i hælene er frisør Qasim Ahmed og hans salon blevet til en færdig dokumentarfilm. Den er blevet modtaget præcis, som hovedpersonen havde håbet.

Travl weekend for Granparkens dygtige cheerleader

26. marts 2019 900 cheerleaders deltog i weekenden i årets danmarksmesterskab i Odense. Louise Devine fra Granparken var en af dem, der både sørgede for, at arrangementet gik godt og havde et hold med i konkurrencen.

19-årig varetægtsfængslet for våben

25. marts 2019 En 19-årig mand er varetægtsfængslet efter fund af oversavet dobbeltløbet haglgevær i hans lejlighed i Egeparken. Det skriver Fyens.dk.

16-årig anholdt for brand på Mulernes Legatskole

20. marts 2019 Onsdag eftermiddag udbrød der brand på et toilet på Mulernes Legatskole i Vollsmose. En 16-årig elev har erkendt at stå bag branden og er blevet udmeldt af skolen, ifølge TV2/Fyn.

Fatima byder op til dans

19. marts 2019 Det handler om at have sjovt og bevæge sig, når Fatima Assaf hver tirsdag og fredag danser og leger med et hold piger hos Projekt Zlatan.

Klub 13 - Mændene fra Mimers

18. marts 2019 Borgerfotograf Flemming Falkenberg har besøgt de ældre mænd i Klub 13 på Bøgetorvet.

Pastasalat med rejer og røget laks

17. marts 2019 Hvilken ret egner sig godt til snyde-foråret? En lidt tungere pastasalat, ifølge borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard.

Torvet vil ulovlige parkeringer til livs

14. marts 2019 Vollsmose Torv har hyret p-vagter for at komme ulovlige parkeringer til livs. Det vil dog fortsat være gratis at parkere i de opmærkede båse ved centeret.

Fodboldstævne støtter gadebørn i Afghanistan

14. marts 2019 Organisationen ’From Street to School’ star bag et fodboldstævne i Vollsmose på lørdag. Overskuddet går til at støtte gadebørns uddannelse i Afghanistan.

Klumme: Vores moderne fængsel

14. marts 2019 Borgerjournalist Duaa Abbed fortæller om, hvordan de sociale medier ikke er særlig ’sociale’. De er på mange måder i stedet med til at fjerne os mere og mere fra hinanden.

Slut med sms’er og Snapchat: Abildgårdskolen er blevet mobilfri

14. marts 2019 Når klokken ringer ind, skal alle elever på Abildgårdskolen aflevere mobilen. Siden vinterferien har skoledagen nemlig været mobilfri. Det skal styrke børnenes indlæring og sociale samvær, ifølge skoleleder.

Hygge og harmonika i Lærkereden

13. marts 2019 Vi kan lære meget af de ældre generationer, mener Elena Stefan, der for nylig var med til Lærkeredens harmonikadag.

Kvinder fejrede kampdag i Vollsmose

12. marts 2019 Den 8. marts samlede Vollsmoses bydelssøstre andre kvinder i Vollsmose for at fejre kvindernes internationale kampdag. Her delte nogle af bydelssøstrene personlige historier for at bryde tabuer, og det gav stof til eftertanke blandt de fremmødte.

Politiet ophæver visitationszone og skærpet strafzone

07. marts 2019 Trygheden i Vollsmose er umiddelbart genskabt, lyder det fra Fyns Politi, der har besluttet ikke at forlænge visitationszonen og den skærpede strafzone.

Q’s Barbershop bliver til dokumentarfilm

06. marts 2019 Populær frisør er hovedperson i en ny dokumentarfilm, der vil fortælle en humoristisk og positiv historie fra Vollsmose.

Vollsmoses bydelssøstre bryder svære tabuer

06. marts 2019 Den 8. marts samler Vollsmoses bydelssøstre andre kvinder i Vollsmose for at fejre kvindernes internationale kampdag og for at bryde tabuer med deres egne personlige historier.

Politikere vil have busrute fra Vollsmose til Roser Skolen nedlagt

05. marts 2019 Der skal ikke længere køre en direkte FynBus fra afdelingerne i Vollsmose til den muslimske friskole Roser Skolen i Søhus, mener et flertal i By- og Kulturudvalget. Politikerne beder nu Fynbus om at nedlægge ruten, skriver TV2/Fyn.

Nyt forsøg på at trække læger til Vollsmose: Fire læger skal dele to stillinger

05. marts 2019 Region Syddanmark og Odense Kommune søger nu fire læger, der skal deles om to stillinger som praktiserende læge i Vollsmose samt to andre lægejob. Det skriver Fyens.dk.

Endnu en mand er fængslet i skudsag

04. marts 2019 I fredags blev en 22-årig mand varetægtsfængslet for medvirken i skudsagen fra Bøgetorvet i slutningen af februar. Det skriver Fyens.dk.

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her