Spring navigation over

Ny sprogklub for børn leger med dansk

En ny sprogklub i Vollsmose åbner snart dørene for flersprogede børn. Her kan 4-6-årige børn med forældre blive bedre til dansk gennem leg og læring.

Det er ikke alle børn i Odenses børnehaver, der har lige godt styr på det danske sprog, når det skal testes og vurderes inden skolestart. Hos foreningen 2 Timer om Ugen, der arbejder med at støtte flersprogede børn til en bedre skolegang, oplever de stor efterspørgsel blandt forældre, der har brug for hjælp til at træne dansk med børnene. Derfor starter foreningen nu en sprogklub for flersprogede børn mellem 4-6 år.

Fra den 2. april slår klubben dørene op en gang om uge i deres nye lokaler i Birkeparken til en times legende læring.

- Alle børn lærer forskelligt, men den røde tråd for læringen er dialogisk læsning, hvor vi snakker med børnene om det, vi læser. Men vi bruger også sanglege, bevægelse, musik og tegning. Det skal være sjovt at lære, siger Astrid Hedegaard Frandsen, der er tovholder for sprogklubben og frivillig hos 2 Timer om Ugen.

 

Sejt at øve sprog

Tilbuddet i sprogklubben er gratis for alle flersprogede børn i Odense og kræver tilmelding. Det er nemlig vigtigt, at gruppen af børn ikke bliver for stor, forklarer Astrid Hedegaard Frandsen.

- Jo mindre gruppen er, jo mere intens bliver læringen. Og så er det vigtigt, at alle børn har en forælder med til at observere læringen, så de også kan gøre det derhjemme, siger hun.

Sprogklubben bliver drevet af frivillige, der primært er unge studerende. De er blevet oplært i sprogstimulering og brænder for børn og sprog.

- Vi går også meget op i at en del af vores frivillige selv har minoritetsbaggrund, så de kan fungere som rollemodeller og vise, at det er sejt at øve sprog, lyder det fra tovholderen.

Sådan tilmelder du dit barn

Sprogklubben er for flersprogede børn mellem 4-6 år. Den er åben hver tirsdag fra kl. 17.00 - 18.00 og kræver tilmelding via 2timeromugen@gmail.com

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her