Spring navigation over

Fodboldstævne støtter gadebørn i Afghanistan

Organisationen ’From Street to School’ star bag et fodboldstævne i Vollsmose på lørdag. Overskuddet går til at støtte gadebørns uddannelse i Afghanistan.

Der står mere end bare point og præmier på spil, når den frivillige organisation ’From Street to School’ arrangerer et fodboldstævne for piger og drenge fra 14 år og opefter i B1909s hal lørdag den 16. marts. Overskuddet går nemlig til at støtte gadebørns uddannelse i Afghanistan.

- Uddannelse er ganske vist gratis i Afghanistan, men mange gadebørn har ikke mulighed for at deltage, fordi de skal bruge deres kræfter på at arbejde eller bare overleve. Derfor er der brug for, at der er nogle organisationer, der støtter dem økonomisk med at få en uddannelse, fortæller Ahmed Zobair Mohebi, der er næstformand i organisationens lokalforening i Odense.

 

Uddannelse giver nyt liv

’From Street to School’ blev etableret i 2011 af en gruppe afghanske studerende i Odense.

- Mange af os var analfabeter, da vi kom til Danmark. Den glæde vi har haft af at uddanne os, og de muligheder det har givet os for at leve spændende liv, vil vi gerne give til gadebørn i Afghanistan, siger Ahmed Zobair Mohebi, der selv er i gang med en uddannelse på Syddansk Universitet.

Den frivillige forening har indtil nu støttet omkring 120 gadebørn i Afghanistan med at få en uddannelse. Et af børnene er netop blevet færdig som lærer. Foreningen har lokalafdelinger rundt om i Danmark og skaffer økonomiske midler ved at deltage i forskellige kulturelle events. Det gælder også i Odense, hvor det dog er første gang, at et arrangement foregår i Vollsmose.

- Med vores fodboldstævne vil vi gerne vise, at Vollsmose er et mangfoldigt område, der er genstand for mange positive initiativer, siger Ahmed Zobair Mohebi.

Er man interesseret i at deltage, kan man tilmelde sit hold på telefon 42 17 82 29

Fodboldstævnet finder sted lørdag den 16. marts fra klokken 13.00 – 18.00 i B1909s hal. Alle børn og unge fra 14 år og opefter kan deltage. Det koster 600 kroner per hold for drenge (5 + 2 udskiftere), og 500 kroner per hold for piger (4 + 1 udskifter). Almindelig entré er 30 kroner. 

Stævnet har maximum plads til 25 hold, og mindst 15 hold skal være tilmeldt for, at stævnet bliver gennemført. Der vil være præmier til første-, anden- og tredjeplads.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her