Pastasalat med rejer og røget laks
17. marts 2019
Hvilken ret egner sig godt til snyde-foråret? En lidt tungere pastasalat, ifølge borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard.
Efter de kolde måneder skulle der være forår på vej. Og det så også sådan i ud en kort periode. Derfor tænkte jeg på at lave en dejlig forårssalat. Men så kom der regn, rusk og blæst, og så fik jeg mere lyst til suppe. Det er sjovt, hvordan vejret og årstider kan få os til at tænke på en særlig slags mad eller en bestemt ret. Hvis man snakker om simre-retter, ved folk godt, at man hentyder til vinter. Eller at sommeren er over os, hvis det handler om jordbær med fløde eller grillede, friske asparges. Sådan kunne man blive ved. Det er skønt at følge livet og årstidernes gang gennem maden, synes jeg. Nogle retter eller råvarer ser jeg frem til hvert år - eksempelvis de første nye kartofler. Fordi det endnu ikke helt er blevet rigtig forår, bliver opskriften en lidt tungere pastasalat. Velbekomme.
Sådan gør du: Pastaen koges og afkøles næsten helt. Den må gerne være lidt lun, når den kommer i salaten. Snit forårsløg og soltørrede tomater fint. Skær de øvrige ingredienser i mundrette stykker. Rør dressingen sammen. Bland det hele og pynt eventuelt med et pocheret æg. Smag også gerne til med salt, peber og citron.
Det skal du bruge
(2 personer)
200 gram pasta
200 gram små tomater
1 bundt forårsløg
10 oliven
2 soltørrede tomater
125 gram rejer
100 gram røget laks
Dressing:
2 spsk. ketchup
2 spsk. creme fraiche
Lidt paprika

