Spring navigation over

Hygge og harmonika i Lærkereden

Vi kan lære meget af de ældre generationer, mener Elena Stefan, der for nylig var med til Lærkeredens harmonikadag.

Seks mænd sidder klar med harmonikaer. Duften af kaffe og finskbrød fylder rummet, og der lyder et ’sfffff’ fra en cola, der bliver åbnet. Der er en rigtig varm atmosfære i Lærkeparkens fritidsforening Lærkereden, hvor jeg den 28. februar blev budt indenfor til en dejlig eftermiddag med harmonika og musikalske oplevelser.

I Lærkereden er der varme farver og et åbent lokale med plads til at være sammen med hinanden eller til at lave håndarbejde. Der emmer af nostalgi og ældre tider, hvor damerne har krøller, og tøjet er mere formelt. Jeg kan mærke, at der er en følelse af fællesskab blandt det ældre publikum. De plejer at spise frokost sammen, spille banko eller en gang imellem komme til foreningens særarrangementer som dette. 

 

Vil forebygge ensomhed

Øjnene er fokuseret mod en mand, som spiller på en sav. Det lyder som ekko fra vinden. Folk rocker lidt i stolene og nikker med hovedet. Telefonen er ikke fremme og på spil her som i ungdomsklubben. 

Anni Chrestensen på 79 år bor i Fyrreparken og er glad for arrangementerne i Lærkereden, og Jonna Beyer og Kirsten Hansen - også kendt som maddamerne - er meget åbne over for mig. De vil gerne fortælle om alle foreningens aktiviteter og om, hvordan de ønsker at skabe et samlingssted, der er med til at mindske ensomhed.

- Ensomhed kan gælde for alle - både foreningens ældre medlemmer, der kommer her, og dem, der hjælper til som frivillige, siger de og fortæller, at i Lærkereden passer de på hinanden.

Det er dejligt at høre, og vi kan lære meget fra generationerne over os. Jeg var meget glad for besøget.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her