Spring navigation over

Politiet ophæver visitationszone og skærpet strafzone

Trygheden i Vollsmose er umiddelbart genskabt, lyder det fra Fyns Politi, der har besluttet ikke at forlænge visitationszonen og den skærpede strafzone.

- Vi har i den forløbne periode ikke haft nogen hændelser, der giver anledning til at forlænge de to zoner. Det er vores vurdering, at trygheden umiddelbart er genskabt. Striden mellem de to grupperinger i området holder vi fortsat knivskarpt øje med. Og der skal ikke herske tvivl om, at vi er parate til at genindføre både visitationszonen og den skærpede strafzone, hvis vi finder det nødvendigt. Det skal være sikkert og trygt at færdes og bo i Vollsmose og de omkringliggende områder, siger politiinspektør Johnny Schou i en pressemeddelelse fra Fyns Politi.

LÆS OGSÅ: Bande-betegnelse giver politiet flere redskaber

Fyns Politi har i dag valgt ikke at forlænge visitationszonen og den skærpede strafzone, der blev indført i Vollsmose på baggrund af skudepisoder og en konflikt mellem lokale grupperinger.

LÆS OGSÅ: Skærpet strazone deler vandene

Siden oprettelsen af visitationszonen og den skærpede strafzone er der gennemført 268 visitationer. I forbindelse med de visitationer, der er foretaget, er der rejst 17 sigtelser mod 15 personer. 10 af sigtelserne har været i den skærpede strafzone. I den skærpede strafzone kan straffen for visse former for utryghedsskabende kriminalitet begået i strafzonen stige til det dobbelte i forhold til gældende praksis. Se flere tal fra visitationszonen her. 

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her