Spring navigation over

Nyt fra beboerredaktion , September 2019

Bydelssøstrene vandt Ildsjæleprisen

30. september 2019 Vollsmoses Bydelssøstre høstede flest publikumsstemmer til FrivilligGalle i fredags og kunne derfor tage hjem til bydelen med Ildsjæleprisen 2019.

Hvad siger beboerne om udviklingsplanen?

30. september 2019 Udviklingsplanen for Vollsmose, der blandt andet omfatter nedrivningen af 1.000 boliger, er nu godkendt af boligministeren. Vollsmose Avisen har spurgt beboere fra de seks parker, hvor der skal rives ned, hvad planen får af konsekvenser for dem.

Vild med dans på ældrecentret

27. september 2019 Hver uge er der dansecafé på Ældrecenter Øst. Men en gang imellem bliver cd’erne og dansecaféen skiftet ud med livemusik og en kæmpe danseaften, og det sætter fut i beboerne.

Vietnamesisk nudelsuppe med kylling

27. september 2019 Vejret indbyder til suppe. Derfor foreslår vi denne sunde og nærende vietnamesiske nudelsuppe.

Husk hjelmen, når du kører på løbehjul

26. september 2019 Det er ikke kun i Odense C, at børn og unge suser rundt på el-løbehjul. Også i Vollsmose har det nye køretøj gjort sit indtog. Det er dog ikke kun lutter lagkage at ræse afsted på stierne i bydelen. Risikoen for skader er nemlig meget større, når man kører el-løbehjul end på cykel, ifølge Ulykkes Analyse Gruppen ved OUH.

Far tiltalt for knivoverfald på datter

26. september 2019 En 54-årig mand fra Lærkeparken står tiltalt ved Retten i Odense tiltalt for forsøg på manddrab, efter hans datter blev stukket flere gange med en kniv og var i livsfare.  Det skriver Fyens.dk.

Nyt kaldenavn skaber undren

26. september 2019 Tjørnehaven, Slåenhaven og Hybenhaven bliver af Odense Kommune og boligorganisationerne, FAB og Civica, betegnet som Kertemindevejkvarteret. Beboer i Tjørnehaven, Lohne Møllegaard, undrer sig over, hvorfor de tre boligafdelinger har fået det fælles navn.

Visitationszone førte til 16 sigtelser

25. september 2019 Fyns Politi har i dag ophævet visitationszonen i Vollsmose og Korsløkke. I perioden blev der udført 146 visitationer og rejst 16 sigtelser.

Nørregaards Teater slog dørene op

25. september 2019 Det røde bånd blev klippet over af en bydelssøster fra Bøgeparken, da dørene til Nørregaards Teaters nye scene i Vollsmose for første gang blev åbnet lørdag den 14. september. Borgerjournalist Farah Ahmad rapporterer her fra åbningen af teateret og forestillingen ’Tamme tiger findes ikke’.

Festival viste vietnamesisk kultur

24. september 2019 Lørdag den 21. september blev der for første gang afholdt vietnamesisk kulturfestival i Vollsmose.

Sprogklub i Birkeparken fortsætter

13. september 2019 Børnene taler mere dansk og er glade, når de skal i sprogklub. Det er erfaringerne fra 2 Timer om Ugens sprogklub i Birkeparken, der netop er startet op igen efter forårets testperiode.

Behzads kreative livsprojekt

13. september 2019 Behzad Behrouz fra det kreative værksted på Vollsmose Bibliotek bruger al sin tid på at lave kreative ting og formidle det til andre - især børn, som giver ham den skarpeste feedback.

Syv projekter skal dele 200.000 kroner

12. september 2019 Efter afstemningen til Vollsmose Bestemmer lørdag den 31. august er en pulje på 200.000 kroner fordelt på syv projekter i Vollsmose.

Vollsmose har fået nyt dansk-tilbud

12. september 2019 Et nyt gratis tilbud om at blive bedre til dansk er rykket til Vollsmose to dage om ugen. Det skal ikke kun styrke sproget, men også give større netværk og rykke kursisterne tættere på et arbejde.

Bydelssøstre i spil til stor pris

12. september 2019 Vollsmoses bydelssøstre er nomineret til Ildsjæleprisen, som Odense Kommune hvert år uddeler for at fejre det frivillige sociale arbejde i byen.

Brombærmarmelade

12. september 2019 Det er som om, at jo nemmere det er blevet at gå hen og finde alt i køledisken, jo sjovere er det blevet at finde maden selv, skriver borgerjournalist Rene Agergaard. Han serverer denne gang marmelade med selvplukkede brombær.

Boligminister godkender plan for Vollsmose

11. september 2019 Udviklingsplanen for Vollsmose, der blandt andet omfatter nedrivningen af 1.000 boliger, er nu godkendt af boligministeren.

22-årig dømt for drabsforsøg i Fyrreparken

11. september 2019 En 22-årig mand er kendt skyldig i drabsforsøg, efter at han i oktober sidste år affyrede skud mod en dør til en lejlighed i Fyrreparken og skød og sårede en 28-årig mand. Manden er idømt otte års fængsel, ifølge Fyens.dk.

Fyns Politi indfører visitationszone efter skudepisode

11. september 2019 Fyns Politi indfører visitationszone i Vollsmose efter en skudepisode i går aftes. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Syv anholdt efter mulig skudepisode i Vollsmose

10. september 2019 Syv personer er her til aften anholdt efter en formodet skudepisode i Vollsmose, skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

EM: Mødte overmand tidligt i turneringen

10. september 2019 Illias Warraich gjorde en hæderlig figur ved EM i Bulgarien, men måtte se sig slået af tidligere europamester i anden kamp.

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her