Spring navigation over

Bydelssøstre i spil til stor pris

Bydelssøstrene stod bag et arrangement i Vollsmose til kvindernes internationale kampdag den 8. marts 2019. Her fortalte flere af bydelssøstrene deres personlige historier. rkivfoto: Flemming Falkenberg

Vollsmoses bydelssøstre er nomineret til Ildsjæleprisen, som Odense Kommune hvert år uddeler for at fejre det frivillige sociale arbejde i byen.

Sidste år vandt Vollsmose Boxing Ildsjæleprisen, og nu er det Vollsmoses bydelssøstre, der er en af kandidaterne til at blive udnævnt til årets ildsjæle af Odense Kommune.

Hvert år fejrer Odense Kommune det frivillige sociale arbejde ved uddelingen af fem priser. Ildsjæleprisen er hovedprisen og gives til en frivillig social forening eller organisation, der har udmærket sig særligt i det seneste år.

I sidste uge fik Vollsmoses bydelssøstre nyheden om, at de er udvalgt som en af tre kandidater til prisen på baggrund af indstillinger fra offentligheden og civilsamfundet. Kiara Ulisse Rasmussen fra Lærkeparken er bydelssøster og havde svært ved at tro det, da hun fik nyheden.

LÆS OGSÅ: Vollsmoses kvinder vil give medsøstre en hjælpende hånd

- Først fik vi at vide, at vi var indstillet til prisen, og det er i sig selv virkelig flot. Men det er jo helt fantastisk og utroligt, at vi er nomineret. Jeg ved godt, at man har hørt om os rundt omkring i Odense, men jeg vidste ikke, at det var i sådan en grad, at vi nu er nomineret til en pris, siger hun.

En kæmpe anerkendelse

Bydelssøstrene er kvinder fra Vollsmose, der gør en frivillig indsats med at hjælpe andre kvinder i bydelen og er blevet uddannet af Vollsmose Sekretariatet. De har fokus på at støtte andre kvinder, så de efterfølgende får styrken til at hjælpe sig selv, deres børn og familie og hjælper andre kvinder ved at tale med dem om eksempelvis børn, sundhed, kvinders rettigheder, arbejde og uddannelse og ensomhed.

LÆS OGSÅ: Kvinder fejrede kampdag i Vollsmose

Det er netop deres sociale arbejde til fordel for udsatte og isolerede kvinder, der er begrundelsen for deres nominering.

- Det er en kæmpe accept og anerkendelse af vores arbejde, og jeg er så glad for, at det bliver set, at kvinder i Vollsmose kæmper og prøver at gøre en forskel. Så jeg ville blive helt vildt stolt, hvis vi får prisen, lyder det fra Kiara Ulisse Rasmussen. 

Vinderen kåres fredag den 27. september til FrivilligGalla, der er de frivillige sociale foreningers egen gallafest. Publikum afgør, hvem der vinder Ildsjæleprisen. Udover bydelssøstrene er de nominerede ’Peer to Peer Odense’ under Stoppestedet og ’Værket’ fra Røde Kors Odense.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her