Spring navigation over

Sprogklub i Birkeparken fortsætter

For nylig var der sommerafslutning for børnene og forældrene i 2 Timer om Ugens sprogklub i Vollsmose. Foto: Ibrahim El-Hassan

Børnene taler mere dansk og er glade, når de skal i sprogklub. Det er erfaringerne fra 2 Timer om Ugens sprogklub i Birkeparken, der netop er startet op igen efter forårets testperiode.

Sanglege, bevægelse, musik og tegning. Det skal være sjovt at lære i foreningen 2 Timer om Ugens sprogklub i Birkeparken. I april slog klubben for første gang dørene op og inviterede flersprogede børn mellem tre og seks år samt forældre til halvanden times legende læring. Ifølge koordinator Gitte Dreymann er erfaringerne fra klubben så gode, at forårets testhold nu fortsætter resten af året. Desuden vil et nyt hold af børn starte op i det nye år.

- Børnene er meget glade, når det er tirsdag eftermiddag, og de skal i sprogklub. Forældrene siger, at klubben gør en forskel, og at børnene tør mere og taler mere dansk derhjemme. Så tilbagemeldingerne er meget positive, og vi forventer, at det kan blive et fast tilbud i foreningen, forklarer hun.

Træning for de yngste

Foreningen har i mange år arbejdet med at støtte flersprogede børn til en bedre skolegang og oplever stor efterspørgsel blandt forældre, der har brug for hjælp til at træne dansk med børnene i børnehavealderen. Inden skolestart skal børnene nemlig testes og vurderes sprogligt. Flere frivillige organisationer tilbyder lektiehjælp og sprogstimulering til børn, men ikke for indskolingsbørn eller de yngste børn. Derfor startede
foreningen sprogklubben. Sprogklubben er gratis og bliver drevet af frivillige, der primært er unge studerende. De frivillige brænder for børn og sprog. Og så har klubben desuden indgået et samarbejde med Center for Sprog og Læring på Syddansk Universitet, der udvikler materiale til klubben.

- Udover at det skal være trygt og dejligt for børnene at komme i klubben, så er vi selvfølgelig interesseret i den nyeste og bedste viden om, hvordan vi stimulerer børnenes sprog, siger Gitte Dreymann og forklarer, at den røde tråd for læringen er dialogisk læsning, hvor man snakker med børnene om det, de læser.

Tilbuddet i sprogklubben er gratis for alle flersprogede børn i Odense og kræver tilmelding via Sprogklub. 2timeromugen@gmail.com. Telefon 93 93 52 70. Det næs-te hold starter op til januar 2020.

Seneste Artikler

Hjemme hos Aysel Hagi

Læs mere

Dung vil have etniske ældre ud af ensomheden

Læs mere

Benløse fugle med grov mos

Læs mere

Biblioteket fejrede skarpt hjørne

Læs mere

Ahmad og Bruce vil have mænd ud af lejlighederne

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her