Spring navigation over

Vild med dans på ældrecentret

44 beboere, et par pårørende og lidt personale fik en svingom til danseaften på Ældrecenter Øst.

Hver uge er der dansecafé på Ældrecenter Øst. Men en gang imellem bliver cd’erne og dansecaféen skiftet ud med livemusik og en kæmpe danseaften, og det sætter fut i beboerne.

Gymnastik, banko, udflugter og kasino. Tre gange om ugen kommer medarbejdere fra tilbuddet OK-Aktiv og laver aktiviteter med beboerne på Ældrecenter Øst i Vollsmose. I sidste uge var beboere, pårørende og personale budt op til dans til en kæmpe danseaften med pianisten Thomas Johansen. Han kommer rundt på samtlige af Odense Kommunes plejehjem og spiller dansemusik med sit keyboard, og den 18. september var turen kommet til Vollsmose.

LÆS OGSÅ: På besøg hos Ældrecenter Øst

- Det gik kanongodt, og folk var glade. Når Thomas spiller live, er der meget mere gang i den, end når vi sætter en cd på til vores ugentlige dansecafé, lyder det fra aktivitetsmedarbejder Christian Pedersen fra OK-Aktiv.

En nostalgisk aften

Når der er dømt danseaften, er det med gamle kendinge som Kim Larsen og Birthe Kjær. Med andre ord dét, beboerne kan synge med på.

- Der sker bare noget, når musikken spiller, og stemningen er i top. Når de først kommer ud på dansegulvet, så glemmer nogle, at de ellers går med rollator, og de ældre, der har demens, sidder og vrikker med foden og nynner med, fortæller Christian Pedersen, der oplever, at danseaftenerne er et lyspunkt.

- Jeg oplever, at dans og musik bringer mange minder frem fra dengang, de var børn og unge og gik til dans eller til bal på kroen. Så kommer alle historierne om, hvordan de mødte deres mand til bal eller altid spillede lige netop den sang, når de holdt fest i sommerhuset, siger han.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her