Spring navigation over

Nyt fra beboerredaktion , September 2020

Elever fra Mulernes Legatskole smittet med corona

30. september 2020 Fire elever fra Mulernes Legatskolen er smittet med coronavirus efter en studietur til Italien. Alle 28 elever i klassen sendt hjem, ifølge TV 2/Fyn.

25-årig varetægtsfængslet for medvirken til drab

28. september 2020 Retten i Odense besluttede i fredags at varetægtsfængsle en 25-årig mand fra Odense. Han er sigtet for at have medvirket til drabet på en 31-årig mand og for drabsforsøg mod to ukendte personer, men nægter sig skyldig. Det skriver Fyns Amts Avis.

Blå blok siger nej til letbane til Vollsmose

28. september 2020 Partierne i blå blok i Odense vil hellere bruge penge penge på BRT busser frem for at investere i en letbane til Vollsmose, ifølge TV 2/Fyn.

Mand anholdt og sigtet for medvirken til manddrab i Vollsmose

25. september 2020 Fyns Politi har fredag formiddag anholdt en 25-årig mand fra Odense, der er blevet sigtet for medvirken til manddrab i Egeparken den 24. juni 2020, hvor en 31-årig borger fra Vollsmose blev dræbt. Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Kommunen politianmelder imam i Vollsmose

25. september 2020 Odense Kommune har anmeldt imam Abu Bashar fra Vollsmose til politiet for at stille en række kontrollerende krav til en kvinde i en skilsmissesag. Det skriver flere medier.

Fayza blev genforenet med sin ungdoms-forelskelse efter 60 år

25. september 2020 En brændende kærlighed, der har varet i flere år, og en strid mellem sociale klasser. To forskellige verdener, der mødes igen efter flere års adskillelse. Dette er kærlighedshistorien om ungdomskæresterne Fayza og Nadim, der blev genforenet efter mere end 60 år.

Da Vollsmose fik et gymnasium

24. september 2020 I år fejrer Mulernes Legatskole sit 300-års jubilæum. Det er en lang historie om en ren drengeskole, der blev til et mangfoldigt gymnasium og flyttede fra centrum ud til et endnu ikke færdigbygget Vollsmose. Vollsmose Avisen har dykket ned i arkiverne for at kigge nærmere på tiden omkring 1968, hvor skolen flyttede til Gillestedvej.

Dans giver et pusterum i hverdagen

23. september 2020 Egzona Baftjari er danseplaymaker i GAME. Hver uge underviser hun 20 piger i Vollsmose, hvilket gør både hende og pigerne stærkere.

Pigerne styrer i ny zone

23. september 2020 I GAME Girl Zone dyrkes der sport på asfalten på pigernes præmisser, og trænerne - såkaldte playmakere - er også piger. Det er nøglen til succes, når det handler om at få flere piger til at bevæge sig mere, ifølge en projektleder hos GAME.

Partier vil rykke musikskole til Vollsmose

23. september 2020 Flere partier vil i 2022 eller 2023 flytte Odense Musikskole til H. C. Andersen Skolen og bruge mange millioner på at renovere lokalerne. Det skaber bekymring hos forældre, skriver Fyns Stiftstidende.

Drabssag: Politiet søger to personer i lyst tøj

23. september 2020 Politiet søger oplysninger om to personer, der blev opsøgt af en af mændene fra Vollsmosegruppen efter skyderiet i Egeparken den 24. juni. Det skriver Fyns Amts Avis.

De nye veje og stier i Vollsmose tager form

23. september 2020 Ombygningen af Vollsmoses veje og stier skrider fremad dag for dag. Nu går arbejdet med den nye infrastrustruktur i gang i Egeparken.

Politi deler foto af formodet drabsmand fra Egeparken

17. september 2020 Fyns Politi beder om hjælp til at identificere de formodet gerningsmænd bag de skud, der henholdsvis dræbte en person og sårede en anden i Vollsmose om aftenen den 24. juni. Derfor har de offentliggjort billeder og videoer, der viser den formodede drabsmand.

Skole tages med på råd i kæmpe renovering

16. september 2020 Når Abildgårdskolen skal bygges om, bliver skolens brugere taget med på råd, ifølge Fyns Amts Avis.

Vollsmose Apotek tilbyder gratis vaccination mod influenza

15. september 2020 Personer i særlige risikogrupper kan fra den 1. oktober bliver vaccineret mod influenza ganske gratis på Vollsmose Apotek.

Iværksættere forfølger store drømme

11. september 2020 Tre unge iværksættere fra Fyrreparken har startet et nyt tøjmærke, der skal sætte fokus på gaden som et positivt fænomen.

Små skridt mod ny skole er taget

10. september 2020 Der er garanteret job til alle lærere fra Abildgårdskolen og H.C. Andersen Skolen, når Vollsmoses nye folkeskole slår dørene op til næste skoleår.

Børn og unge er vores fælles fremtid

10. september 2020 Vores børn og unge mennesker er vores fælles fremtid, og dem må vi ikke give op på, skriver Metha Maul fra Bøgeparken og deler her sin historie om sin datters svære vej gennem uddannelsessystemet.

Mere ro og tid skal hjælpe ledige i job

09. september 2020 En afdeling af jobrådgivere har fast plads i Vollsmose for at være tættere på borgere med udfordringer, der skal i arbejde. Det skal få flere ledige fra Vollsmose i job.

Tak for at støtte kampen mod kræft

09. september 2020 Borgerjournalist Elena Stefan overvandt egne barrierer for at støtte kampen mod kræft.

Sociale indsatser fortsætter i nye rammer

09. september 2020 Er det rigtigt, at Vollsmose Sekretariatet skal lukke? Og hvorfor lukker man altid det, der virker? Det er nogen af de spørgsmål, beboere i bydelen stiller i øjeblikket. Vollsmose Avisen har afprøvet udsagnene på Ole Jensen, chef for den samlede organisering af Vollsmose Sekretariatet og BoligSocialt Hus.

Lokalt lægehus åbner for patienter

09. september 2020 En lægeklinik i Vollsmose er nu en realitet. Lægen bag klinikken, Peder Ahnfeldt-Mollerup, mener, at der er behov for praktiserende læger i bydelen og vil være med til at løfte et socialt ansvar.

Kommunen vil social kontrol til livs

09. september 2020 Der foregår negativ social kontrol af mænd og kvinder i Vollsmose. Det oplever Vollsmoses bydelssøstre. Nu vil Odense Kommune tage et opgør med problemet.

Spansk chorizo-gryde

09. september 2020 Noget af det allerbedste ved at rejse er at blive inspireret til nye retter, skriver borgerjournalist og madentusiast, der har hentet inspiration til denne ret fra Århus.

Visitationszone ikke forlænget

01. september 2020 Visitationszonen i Vollsmose ophævet, da der i det seneste stykke ikke har fundet hændelser sted, der kunne begrunde at opretholde den. Politiet holder dog stadig et vågent øje med området.

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her