Spring navigation over

Dans giver et pusterum i hverdagen

Er du mellem 8 og 15 år, og har du lyst til at danse? Så kom til dans hos GAME hver tirsdag fra 16.30 - 19.30 i kælderen under VIVO.

Egzona Baftjari er danseplaymaker i GAME. Hver uge underviser hun 20 piger i Vollsmose, hvilket gør både hende og pigerne stærkere.

- At være danseplaymaker i GAME gør mig stærkere på mange måder. Det giver mig blandt andet erfaringer med at arbejde professionelt med børn og unge og giver mig indsigt i at løse konflikter.

Sådan siger 20-årige Egzona Baftjari. Hun er frivillig danseplaymaker i organisationen GAME, der laver aktiviteter for børn og unge i udsatte boligområder. Hver tirsdag underviser hun 20 piger mellem 8 og 15 år i dans i et kælderlokale under sundhedscenter VIVO.

- Men vi nøjes ikke med at danse. Vi snakker også om de ting, der optager pigerne, for eksempel i skolen og derhjemme. Det vigtigste er, at de har det rart i nogle timer, siger danseplaymakeren.

 

Vokset op med dans

Faktisk startede playmakeren ikke med at undervise i dans, men med at have ansvar et hold fodboldpiger.

- Men ret hurtigt viste det sig, at interessen for dans var langt større hos pigerne. Derfor skiftede jeg til det. Og dans falder mig helt naturligt, da jeg er vokset op med det og har gået til dans i mange år, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Pigerne styrer i ny zone

Hun er ikke i tvivl om, at pigerne får meget ud af at danse hver tirsdag. Selv har hun meget udbytte af det – især socialt.

- Jeg har fulgt pigerne i mange år og nyder derfor at kunne være med til, at de holder sig aktive.

 

Et godt sted for børn

Det er helt bevidst, at Egzona Baftjari valgte GAME at slå sine folder i som underviser.

- Deres koncept med at lave nogle ukomplicerede aktiviteter for børn og unge i udsatte boligområder tiltaler mig, fortæller hun og spoler tiden tilbage til dengang, hun selv flyttede ind i Vollsmose.

- Jeg fik tudet ørene fulde af, at Vollsmose var et forfærdeligt sted at bo. Og så viste det sig for mig at være stik modsat. Her er masser af børn og unge at være samme med og en mængde aktiviteter at være fælles om. Men aktiviteterne skal være lige til at gå til, og alle skal kunne være med, synes jeg. Og det lever aktiviteterne i GAME op til, siger hun.

 

Vil arbejde med mennesker

Ved siden af at være danseplaymaker i GAME bruger Egzona Baftjari også meget tid på sin uddannelse som social- og sundhedsassistent.

- For mig er det vigtigt også i det professionelle liv at have med mennesker at gøre. Derfor har jeg valgt den uddannelse. Hvilken retning jeg så specifikt vil koncentrere mig om, har jeg ikke lagt mig fast på endnu, fortæller hun.

Selvom Egzona Baftjari er en meget aktiv kvinde, glæder hun sig hver uge til, når det bliver tirsdag, og hun skal undervise pigerne i dans.

- Det er både for pigerne og mig et dejligt pusterum fra hverdagen. Det har alle efter min mening brug for.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her