Spring navigation over

Pigerne styrer i ny zone

Udover deres faste aktiviteter hver uge, kommer GAME til Vollsmose hver sommer med et stort event. Arkivfoto: Angel Noel

I GAME Girl Zone dyrkes der sport på asfalten på pigernes præmisser, og trænerne - såkaldte playmakere - er også piger. Det er nøglen til succes, når det handler om at få flere piger til at bevæge sig mere, ifølge en projektleder hos GAME.

I GAME Girl Zone har piger det seneste år hoppet, sparket og danset asfalten glødende i Vollsmose. For street games er ikke kun for drenge. Pigerne vil også være med. Især når sportsaktiviteterne er skræddersyet til pigerne, og det også er piger, der står for det, ifølge Asmat El Ouargui, der er projektleder hos GAME.

 - Vi kunne se, at drengene kom rigtig meget til vores aktiviteter, men det var svært at få pigerne med. Derfor udviklede vi for godt et år siden GAME Girl Zone, der kort fortalt er aktiviteter lavet af piger for piger, fortæller Asmat El Ouargui.

 

Sporten er ikke vigtigst

Konceptet omkring GAME Girl Zone er blevet til på baggrund af flere undersøgelser af, hvad der helt konkret skal til, hvis flere idrætsuvante piger skal begynde til sport. Her blev det tydeligt, at hvis de skal med ud på asfalten og få pulsen op, så skal der være mere tid til det sociale, og pigerne skal selv i førersædet i forhold til at definere de aktiviteter, der skal foregå.

- For pigerne betyder tid sammen med veninder meget. Det har vi skabt plads til i GAME Girl Zone på den måde, at det ikke er sporten, der er første prioritet i starten, når pigerne mødes. GAME Girl Zone skal være et dejligt ’safe space’, hvor det er helt ok, at man ikke har styr på at spille fodbold eller basket. Her er der også tid til bare at snakke indimellem, hvis det er det, der er brug for, fortæller Asmat El Ouargui og forklarer, at idrætsuvante piger kan være mere usikre på at begynde til en sport, som de ikke føler sig gode til.

- Pigerne får selv lov til påvirke indholdet i aktiviteterne sammen med playmakerne, så det foregår på pigernes egne præmisser. På den måde begynder de at føle sig hjemme i at dyrke idræt, og vi kan se, at det giver pigerne både mod og selvtillid til også at spille en fodboldkamp, hvor drengene er med, siger Asmat El Ouargui.

 

Playmakerne er rygraden

Aktiviteterne i GAME Girl Zone i Vollsmose styres af kvindelige playmakere, der selv bor i bydelen. Det er ifølge Asmat El Ouargui helt afgørende for konceptets succes.

- Playmakerne er nogen, som de unge kan identificere sig med og ofte også kender i forvejen, fordi de bor i samme område. Det skaber en helt speciel og tryg relation mellem playmakerne og de unge, som betyder rigtig meget for, at pigerne kommer uge efter uge og deltager i aktiviteterne, forklarer Asmat El Ouargui og pointerer, at det samtidig også betyder, at pigernes forældre er mere trygge.

- Ofte er det ikke kun pigerne, der kender playmakerne i forvejen. Det gør pigernes forældre også - og måske snakker de med playmakernes forældre i dagligdagen. Det skaber en tillid, som betyder, at pigerne får lov til at komme afsted, siger Asmat El Ouargui.

Vil du være Playmaker?

Er du mellem 16-28 år, og har du lyst til at lave ugentlige aktiviteter for piger, så kan du blive playmaker i GAME Girl Zone i Vollsmose. Til gengæld får du fantastiske oplevelser sammen med andre unge og en gratis 2-årig træneruddannelse hos GAME. Kontakt Asmat El Ouargui, projektleder i GAME på Fyn og Sjælland, på telefon 31 71 27 16 eller på aeo@game.ngo for at høre mere.

Seneste Artikler

Nu er firkanten officielt brudt op

Læs mere

Hjemme hos Shahbaz Aslam

Læs mere

Der er blevet mere stille i bydelen

Læs mere

- De snakker om os på hele plejehjemmet

Læs mere

Kinesisk inspirerede rejer

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her