Spring navigation over

De nye veje og stier i Vollsmose tager form

Den 9. september blev starten på ombygningen af infrastrukturen i Egeparken markeret med musik fra Odense Pigegarde og taler. Foto: Anders Geertsen Wiuff / Storyteller

Ombygningen af Vollsmoses veje og stier skrider fremad dag for dag. Nu går arbejdet med den nye infrastrustruktur i gang i Egeparken.                                                                         

For mere end fem år siden stemte størstedelen af beboerne for en plan, der skal forandre Vollsmoses veje og stier, så området bliver åbnet mere op mod resten af byen. Siden er Hybenhaven blevet omdannet med nye stiforbindelser, en form for gågade og en sansehave. Centerstien er godt på vej til at blive en bygade, der forlænger Risingsvej og gør det muligt for biler at køre gennem Vollsmose. Granparken er ved at få nye stier. Og nu er der også taget hul på arbejdet i Egeparken.

 

Får parkour og gynger

Over de næste par år skal stamvejen i Egeparken bygges om, så der kommer nye cykelstier og fodgængerområder. Der skal laves nye opholdsområder og et større aktivitetsområde med par-kour og gynger. Den eksisterende sti fra afdelingen til Abildgårdskolen bliver ombygget til en godt belyst og asfalteret cykelsti. Den nuværende trappe ned til Abildgårdskolen bygges om, så der kommer en cykelrampe i stedet, så det bliver muligt at cykle hele vejen ned til skolen. På skolestien mellem Egeparken og rampen anlægges desuden kunstprojektet ’Galaksestien’, der består af farvestrålende mosaikker og motiver fra himmelrummet. Som en del af infrastrukturplanen har Statens Kunstfond bevilliget en million kroner til udendørs kunst i Vollsmose.

 

Området skal åbnes op

Siden et flertal af beboerne i 2015 stemte ja til planen om nye veje og stier, har beboerne af flere omgange været med inde omkring bordet for at bidrage med gode idéer til de nye veje, stier og byrum. For det er en af Vollsmoses helt store udfordringer, at området af mange opleves som et lukket boligområde og ikke en bydel i Odense, ifølge både boligorganisationerne, Odense Kommune og beboerne selv. Det skal infrastrukturplanen være med til at lave om på. Både veje, stier og nye byrum forventes at stå færdigt inden udgangen af 2022.  Boligorganisationerne Civica og FAB, Odense Kommune og beboerne i Vollsmose står bag infrastrukturplanen. Planen finansieres med 220 mio. kr. fra Landsbyggefonden og 80 mio. kr. fra Odense Kommune.

Sådan forløber Vollsmoses infrastrukturplan

9. september 2020: Start på omdannelse af stamvej i Egeparken og byggestart af oplevelsessti og interne stier

6. oktober 2020: Indvielse af bygaden, der er Risingsvejs forlængelse over Ejbygade ind gennem Vollsmose og forbi Ældrecenter Øst

December 2020: Byggestart af sivegade i Lærkeparken og oplevelsessti

7. januar 2021: Byggestart i Bøgeparken og Birkeparken, hvor sivegader skal forbinde Vollsmose Allé og Ejbygade

Maj 2021: Byggestart af Galaksestien

26. april 2021: Byggestart af Fyrreparkens sivegade, der forbinder Åsumvej med bygaden

2022: Infrastrukturplanen er gennemført

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her