Spring navigation over

Små skridt mod ny skole er taget

Allan Feldskou fra Abildgårdskolen vil fra den 1. august 2021 være skoleder for den nye skole.

Der er garanteret job til alle lærere fra Abildgårdskolen og H.C. Andersen Skolen, når Vollsmoses nye folkeskole slår dørene op til næste skoleår.

Fra skoleåret 2021/22 er der ikke længere to folkeskoler i Vollsmose. I stedet slår en ny skole for Vollsmoses elever dørene op på Abildgårdskolens matrikel. Det blev besluttet af et flertal i byrådet i foråret. Siden er der taget flere nye skridt på vejen mod den nye skole. Abildgårdskolens skoleleder Allan Feld-skou bliver skoleleder for den nye skole, og souschef på H.C. Andersen Skolen, Rami Dibaje, bliver den nye skoles souschef, sammen med Jens Christian Hansen, der er souschef på Abildgårdskolen.

- Det bliver ikke Abildgårdskolen 2.0, og det er mig meget magtpåliggende at inddrage medarbejdere, forældre og elever i arbejdet med at blive ny fælles skole, siger Allan Feldskou.

LÆS OGSÅ: Byrådet vedtager at lukke skole

Allerede nu er arbejdet med at smelte de to medarbejdergrupper sammen gået i gang, og lærerne mødes for at lære hinanden at kende. Alle nuværende lærere er også garanteret et job på den nye skole, hvis de ønsker det.

- Der bliver ikke sparet på lærerressourcerne, og vi prøver at sikre, at de kendte lærere fra begge skoler følger børnene og de årgange, de er tilknyttet nu, fortæller skolelederen og afviser, at den nye skole bliver en ’kæmpe ghetto-skole’, som har været en bekymring for nogen.

- Vi har god plads til alle 650 elever og har før rummet samme og endda et større antal elever, understreger han.

 

En tryg bastion

Den nye skole i Vollsmose er en del af byrådets store plan for Vollsmose - ’Den sidste Vollsmoseplan’. Her er ambitionen, at man ved at samle både børnene og kræfterne på én skole kan lykkes med at hæve elevernes faglige niveau, så de kommer på niveau med eleverne i resten af Odense. Oveni er målet at skabe en attraktiv skole med en tydelig profil i Vollsmose, som flere forældre vælger til deres skolebørn.

En del af planen er også, at den nuværende Abildgårdskole skal bygges om og renoveres, så der den 1. august 2021 står 34 splintrende nye klasseværelser. Den ombygning og modernisering er der afsat 54 millioner kroner til. Fra 1. oktober i år bliver der desuden ansat en socialpædagogisk leder, der blandt andet skal løfte elevernes trivsel.

LÆS OGSÅ: Overblik: For og imod skolesammenlægning

For Allan Feldskou er det særlig vigtigt at skabe tryghed om processen med den nye skole.

- Det er en vigtig opgave, at det bliver en tryg overgang, og at skolen bliver en tryg bastion for eleverne i Vollsmose. Derfor prøver vi virkelig så godt, vi kan, at få lærere, forældre og elever inddraget i arbejdet med sammenlægningen, siger han.

 

Nyt navn på vej

Og hvad skal den nye skole så hedde? Det skal eleverne selv være med til at finde ud af. Det arbejde går også i gang i løbet af efteråret.

- Det nye navn er et godt eksempel på, at vi skal lave den nye skole i fællesskab, og det bliver spændende at se, hvad eleverne finder på, lyder det fra Allan Feldskou.

Skolerne er i fuld gang med at fusionere de to SFO’er. Efter efterårsferien vil SFO være samlet på Abildgårdskolen.

Umiddelbart efter jul er planen, at der skal være fælles arrangementer med eleverne.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her