Spring navigation over

Nyt fra beboerredaktion , November 2019

Røde Sol inviterer til fælles-syning

02. december 2019 Foreningen Røde Sol åbner til januar et nyt sy-værksted for kvinder i Vollsmose Torv. Initiativtager Aysel Hagi håber, det vil skabe rammerne for både flotte kreationer og nye venskaber.

Seks film til decembers juletid

01. december 2019 Der er ikke noget bedre end december og juleferie, hvor man kan få tid til at se nogle gode og hyggelige film. Jeg har set mange film, og her kommer mine anbefalinger til god underholdning i juleferien.

Litteraturpatruljen mødte populær forfatter

29. november 2019 Søren Jessens bøger er populære blandt Abildgårdskolens elever. Skolens Litteraturpatrulje har mødt ham og spurgt, hvor han får sin inspiration fra.

Litteraturpatruljen anbefaler: Tre gode bøger til at gøre vinteren lidt mere overskuelig

29. november 2019 Litteraturpatruljen fra Abildgårdskolen har læst en del bøger af Søren Jessen og har her udvalgt tre bøger, som de vil anbefale til tre forskellige aldersgrupper.

Vollsmose-dokumentarer kommer på det store lærred

28. november 2019 I to uger har beboere haft muligheden for at få hjælp til at fortælle en god historie om bydelen gennem dokumentarfilm. I næste uge kan alle se resultatet, når Odense Filmværksted viser filmene på Vollsmose Bibliotek.

’Mange er bange for at snakke om negativ social kontrol, men det er den eneste måde, vi kan stoppe det på’

28. november 2019 Negativ social kontrol er en virus, og vi er selv antibiotikaen, siger Sarah. Hun fortæller her sin historie for at være med til at bekæmpe den form for kontrol, der i en årrække påvirkede hendes livskvalitet og muligheder.

Gamle Muler-elever står bag nyt legat

28. november 2019 Tre tidligere elever på Mulernes Legatskole har indstiftet et legat på 10.000 kroner. Det skal gives til en elev, der har været dedikeret omkring og kæmpet ihærdigt for at nå sit mål. Egenskaber, initiativtagerne mener, er vigtige, når man skal starte en erhvervskarriere.

Kimchi - koreansk kål

27. november 2019 Det er en meget krydret udgave af sauerkraut, som borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard denne gang serverer i sin opskrift.

‘Hvis vi kan grine sammen, kan vi leve sammen’

26. november 2019 Komiker, forfatter og musiker Mazen Ismail var i Vollsmose med en performance om livet og sårbarheden ved at være flygtning og nydansker. Vollsmose Avisen var med, da Mazen Ismail med både humor og eftertænksomhed indtog scenen og talte efterfølgende med ham om showets emner.

Kvinder sætter social kontrol til debat

26. november 2019 Vollsmoses bydelssøstre markerede FN’s internationale dag for afskaffelse af vold mod kvinder med et arrangement i Vollsmose. Her satte de fokus på negativ social kontrol.

Træner i speciel situation: Klubkammerater kæmpede i finalen

18. november 2019 Ilias Warraich blev i weekenden dansk mester i 60 kilo-klassen efter en intens kamp mod klubkammeraten Abdallah Abou Arab. Han fortsætter nu boksekarrieren i Herlev, men tænker på Vollsmose og bokseklubben med stor taknemmelighed.

FIUK har kurs mod oprykning

18. november 2019 Fyns Internationale Ungdomsklub overvintrer på en flot andenplads efter en målrig sæson, hvor målet om at rykke op i Serie 1 pludselig er blevet synlig i horisonten.

En familiehistorie om immigration

18. november 2019 Vi mennesker har altid flyttet os rundt i verden. Det er Metha Mauls familiehistorie et levende bevis på.

Tag snakken og drop pegefingeren

15. november 2019 Når unge jævnligt ryger hash, kan det påvirke deres muligheder for at gennemføre en uddannelse. Derfor sætter en kampagne på byens ungdomsuddannelser i uge 47 fokus på, hvordan forældre kan være med til at forebygge hashrygning.

Hash findes i hele byen

15. november 2019 Hash er nemt tilgængeligt for unge i hele Odense - deriblandt i Vollsmose, ifølge forebygger hos Fyns Politi, Claus Skjoldborg.

Her kan du søge om julehjælp 2019

14. november 2019 Er det svært at få råd til julegaver og andesteg, så kan man søge om hjælp flere steder. Både Den Frie Rådgivning og Vollsmose Sekretariatet hjælper med at udfylde ansøgninger om julehjælp og anbefaler, at man tager hul på sin ansøgning i god tid inden deadline. Julehjælp kan bestå af eksempelvis gavekort til supermarkeder og forretninger eller en kurv fyldt med julens madvarer og en lille gave til børnene.

Tanja hjælper med julehjælp

14. november 2019 Julehjælp har betydet meget for Tanja Dichow og hendes børn i Bøgeparken. I år har hun hjulpet andre beboere med information om, hvordan man søger.

Beboerformand: Brug din stemme i helhedsplanen

14. november 2019 Alle torsdage i november holder Vollsmose Sekretariatet åbne kaffemøder, hvor beboerne kan komme med input til den kommende boligsociale helhedsplan for Vollsmose. Beboernes stemme er med til at skabe fremtiden for Vollsmose, ifølge beboerdemokrat.

Kirken og biblioteket går sammen om kultur i Mosen

14. november 2019 Vollsmose Kirke og Vollsmose Bibliotek har skudt et samarbejde i gang. De vil bruge flere af bydelens gode rum til at nå bredere ud med kulturelle arrangementer.

Muler-elever imponerede forfatter

13. november 2019 Forfatter og debattør Sofie Jama var i topform, da hun fortalte om sin bog ’Et andet menneske, et andet liv’ og sin kulturelle frigørelse i Vollsmose Kirke foran 200 elever fra Mulernes Legatskole. Besøget i Vollsmose gav hende håb for ungdommen.

Asiatisk salat med and

13. november 2019 Den 10. november var det mortensaften, hvor der traditionen tro skal andesteg på middagsbordet. Men hvad kan man gøre med resterne af stegen? Borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard har et bud.

Forældre og medarbejdere fra H.C. Andersen Skolen demonstrerer

12. november 2019 Medarbejdere og forældre demonstrerer, mens politikerne diskuterer sammenlægningen af H.C. Andersen Skolen og Abildgårdskolen. Det skriver Fyens.dk.

Otte evakueret i Granparken

12. november 2019 Brandvæsenet rykkede i går ud til en brand i Granparken, ifølge TV 2/Fyn. Otte personer blev evakueret på grund af røgen.

Prinsesse Marie besøgte Mulerne

08. november 2019 Mulernes Legatskole havde i går fornemt besøg, da Prinsesse Marie indviede en udstilling af afdøde Prins Henriks digte i anledning af skolens 300-års jubilæum. Det skriver MulerUpdate.

Beboer vil have letbane

08. november 2019 Letbanens etape 2 skal bringe Odense NØ tættere på resten af byen. Beboer i Lærkeparken hilser ruten velkommen, ifølge TV 2/Fyn.

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her