Spring navigation over

Litteraturpatruljen mødte populær forfatter

Litteraturpatruljen på Abildgårdskolen læser blandt andet højt for andre elever. Arkivfoto

Søren Jessens bøger er populære blandt Abildgårdskolens elever. Skolens Litteraturpatrulje har mødt ham og spurgt, hvor han får sin inspiration fra.

Går man for tiden forbi Abildgårdskolens bibliotek, kan man se en udstilling med omkring 12 af Søren Jessens bøger. Mange af bøgerne er blevet anmeldt af skolens elever fra den såkaldte Litteraturpatrulje, der arbejder med at anmelde og anbefale bøger til skolens andre elever. I en periode har patruljen haft fokus på den danske forfatter Søren Jessens bøger, hvilket har ført til udstillingen.

LÆS OGSÅ: Litteraturpatrulje får elever til at læse

Sammen med Abildgårdskolens 6. årgang besøgte Litteraturpatruljen i oktober Vollsmose Kulturhus for at høre et foredrag med Søren Jessen om hans forfatterskab og bøger. Bagefter fik Litteraturpatruljen en speciel mulighed for at interviewe ham.

- At skrive en bog er andet og meget mere end bare at sidde ved computeren og rent faktisk skrive. Der er alt det udenom, som omhandler inspiration og rent tekniske ting, fortæller Søren Jessen.

Medrivende bøger

Søren Jessen er en dansk forfatter og illustrator, der skriver bøger til alle aldersgrupper - både børn og voksne. Han har udgivet rigtig mange bøger inden for mange forskellige genrer.

Især bøgerne ’Liv på spil’ og ’Dødshacket’ er der mange på Abildgårdskolen, der har læst.

- Jeg har læst ’Liv på spil’ og vil anbefale den til andre, fordi den er spændende og god at læse. Jeg har nemlig læst den op for min mor, og hun syntes også, at den var spændende, siger 11-årige Hanin Naif fra 6.b på Abildgårdskolen.

- Jeg kunne rigtig godt lide ’Dødshacket’ - særligt på grund af karaktererne. De er ikke kedelige at læse om og var dét, der fik mig til at læse videre. Jeg kan godt lide den måde, han skriver sine historier på og vil klart anbefale den, hvis man er til robotter og spænding, fortæller 16-årige Patricia Thuesen fra 9.b, der også er med i Litteraturpatruljen.

Uendelig inspiration

Så hvor får Søren Jessen de mange idéer til sine bøger og hovedpersoner fra? Det spurgte Litteraturpatruljen den produktive forfatter om.

- Min inspiration kommer mange steder fra. Den kommer blandt andet fra hverdagen, og det man oplever i sin hverdag. Men jeg kan godt lide at skrive historier, der har nogle fantastiske elementer - altså hvor der sker ting, som ikke er realistiske. Det fede ved at være forfatter er, at man får lov til og mulighed for at bruge sin fantasi. Men jeg kan altså godt lide at kombinere fantasien og virkeligheden, lyder svaret fra Søren Jessen.

LÆS OGSÅ: Amina vil sætte gang i læselysten

- Jeg bygger tit mine hovedpersoner eller bipersoner op efter nogen, jeg kender, fordi det gør det lidt nemmere. Men man skal også passe på med at gå for tæt på, siger han.

I bogen ’Vildnisset’ har han for eksempel taget udgangspunkt i sin egen far, der var alkoholiker. Og selvom det netop var lidt grænseoverskridende at skrive bogen, er det stadig en af forfatterens egne yndlingsbøger.

Julie Nguyen og Shahad Al-Qamar Asaad er elever på Abildgårdskolen og en del af Litteraturpatruljen. 

Hvem er Søren Jessen?

Søren Jessen voksede op i en familie i Sønderborg, der ikke var specielt kulturinteresseret. Med andre ord var det ikke oplagt, at han skulle gå forfattervejen. Allerede som barn var han vild med at tegne. Som 10-årig flyttede han til Herning, hvor han i 1982 fik sin studentereksamen. På gymnasiet havde han gjort sig tanker om at uddanne sig til astronom, men droppede idéen, fordi han var dårlig til de naturvidenskabelige fag. Han besluttede sig i stedet for at blive professionel tegner og lavede både tegneserier og forsider til bøger. I 1991 udkom hans første bog ’Dino rejser til byen’ - en billedbog for de helt små.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her