Spring navigation over

Litteraturpatruljen anbefaler: Tre gode bøger til at gøre vinteren lidt mere overskuelig

Litteraturpatruljen på Abildgårdskolen læser blandt andet højt for andre elever. Arkivfoto

Litteraturpatruljen fra Abildgårdskolen har læst en del bøger af Søren Jessen og har her udvalgt tre bøger, som de vil anbefale til tre forskellige aldersgrupper.

For de små: Dino er langsom

Dino og hans far er på tur. Far vil meget gerne hurtigt hjem, men det er Dino ikke med på. Han leger nemlig, at han er en skildpadde, og de er langsomme. Det ved alle da, undtagen far.

Det er handlingen i bogen om Dino, der er en rigtig god billedbog for mindre børn. Det vil også være en god oplæsningsbog med masser af fantastiske billeder. Dino kan nemlig godt være en smule fræk og gør ikke altid det, de voksne vil have ham til. ’Dino er langsom’ er ikke den eneste bog om den grønne dinosaur. Der er en hel serie om Dino og hans eventyr.

For de unge: Liv på spil

I ’Liv på spil’ - der er inspireret af Grand Theft Auto-spillene - får hovedpersonen Mads fat i et spil. Spillet hedder ’Alt’ og minder meget om Grand Theft Auto. Men Mads opdager, at de ting, han gør i spillet, også sker i virkeligheden. Og hvad gør man, hvis man har muligheden for at styre virkeligheden og alle mennesker i verden?

’Liv på spil’ henvender sig især til de unge drenge, der spiller, men vil også kunne interessere piger. Den spændingsfyldte handling fra GTA’s verden kan måske fange opmærksomheden hos dem, der normalt ikke læser.

For de voksne: Zambesi

’Zambesi’ handler om forskellige mennesker med forskellige liv. Alle er specielle og med hver deres skæbne. Man følger en person i hvert kapitel. De udvikler sig hen ad vejen og deres veje krydses omkring Café Zambesi, hvor deres skæbner ændrer sig lidt hver gang.

Zambesi er den helt rigtige bog, hvis man ikke vil læse en lang bog, men stadig vil læse noget, der kan sætte tankerne lidt i gang. Bogen er lidt sær og handler om livets mange muligheder, og hvor let ens virkelighed kan ændre sig.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her