Spring navigation over

Forældre og medarbejdere fra H.C. Andersen Skolen demonstrerer

H. C. Andersen Skolen har adresse i Tjørnehaven i Vollsmose og har 309 elever.

Medarbejdere og forældre demonstrerer, mens politikerne diskuterer sammenlægningen af H.C. Andersen Skolen og Abildgårdskolen. Det skriver Fyens.dk.

I morgen - onsdag - står forældre og medarbejdere fra H.C. Andersen Skolen endnu engang ved indgangen til rådhuset, når politikerne går ind til møde i byrådssalen. Det skriver Fyens.dk.

Børn- og Ungeudvalget har netop nu et forslag om at lukke H.C. Andersen Skolen i Vollsmose i høring. Idéen er at flytte børnene til områdets anden folkeskole, Abildgårdskolen, og det skal blandt andet ske, fordi børnetallet i Vollsmose er faldende, og fordi børnefamilier skal flytte til andre dele af Odense i takt med, 1.000 boliger rives ned de kommende år.

- Det her handler kun om økonomi. De stuver børnene sammen i en slidt skole med færre voksne og større klasser for at spare penge, men det er uhensigtsmæssigt for børnene, og det bliver dyrere for kommunen på sigt, siger Jonas Callesen, der er lærer og tillidsrepræsentant på H.C. Andersen Skolen til Fyens.dk

Beslutningen falder til februar

Ifølge Fyens.dk tegner der sig umiddelbart et politisk flertal for at lukke H.C. Andersen Skolen. I øjeblikket er en høringsperiode i gang, hvor forældre og medarbejdere fra skolen kan blive hørt i sagen. Jonas Callesen, de andre medarbejdere og forældre står dog med følelsen af ikke at være involveret i processen omkring afviklingen af H.C. Andersen Skole.

Ifølge oplægget fra Børn- og Ungeforvaltningen skal eleverne på H.C. Andersen Skolen rykke til Abildgårdskolen fra skoleåret 2021/2022, mens de kommende 0.-klasser på H.C. Andersen Skolen - for at undgå et skoleskift - skal begynde direkte på Abildgårdskolen først i forårs-sfo til marts og siden i 0. klasse til august næste år.

Den endelige beslutning om skolen bliver truffet af byrådet den 19. februar.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her