Spring navigation over

Tanja hjælper med julehjælp

Julehjælp har betydet meget for Tanja Dichow og hendes børn i Bøgeparken. I år har hun hjulpet andre beboere med information om, hvordan man søger. 

Et gavekort til et supermarked, et ekstra beløb på kontoen eller en julepakke med mad og gaver. Julen kan være en svær tid at komme igennem for enlige forsørgere eller familier med lav indkomst, og julehjælp til trængte familier kommer i mange former, når den 24. december nærmer sig. År efter år uddeler forskellige organisationer, foreninger og kirker julehjælp, og ansøgningerne skal som regel udfyldes og sendes ind i løbet af november. Men ansøgningerne kan for mange være svære at udfylde. I sidste uge deltog flere beboere derfor på et infomøde i Vollsmose Sekretariatet om, hvor og hvordan de kan søge julehjælp. Her var Tanja Dichow fra Bøgeparken med for at fortælle om sine erfaringer med julehjælpen og vejlede om mulighederne.

- Jeg er vant til at søge julehjælp og har selv fået hjælp så mange gange, at jeg tænkte, at jeg nu kunne hjælpe andre, fortæller hun og forklarer, at flere af organisationerne kræver en del oplysninger og dokumentation til ansøgningen. Hos Mødrehjælpen og Foreningen til støtte for mødre og børn skal man blandt andet vedlægge årsopgørelse for 2018 og sidste lønseddel eller udbetalingsmeddelelse.

-  På den måde kræver nogle ansøgninger lidt mere arbejde end andre, hvor man kan nøjes med at ringe. Så jeg forklarede mest, hvor man kan søge julehjælp, og hvordan man udfylder ansøgningerne. Jeg hjælper gerne og svarer, hvis nogen har spørgsmål, siger hun.

En vigtig hjælp

Rekordmange danskere søgte sidste år julehjælp. Det kunne landets organisationer berette om, da ansøgningerne om hjælp til gaver, andesteg og et træ at danse om var tikket ind og talt op. Julehjælpen er de fleste steder ikke kun til dem, der hører til folkekirken eller fejrer traditionel dansk jul, men kan også søges, hvis man vil lave noget hyggeligt med børnene for at markere julen.

Andre steder - som i Vollsmose Kirke - går hjælpen til mindrebemidlede børnefamilier, som har en tilknytning til kirken. Her kan blandt andet børnefamilier og pensionister hente et ansøgningsskema på kirkens kontor og få hjælp til at udfylde det, så det kan blive afleveret senest den 19. november.

For Tanja Dichow fylder julen meget, og hendes børn er med egne ord ’vilde med julen’. Hun fejrer den som regel både den 24. og 25. december - først med sine børn hjemme i Bøgeparken og derefter hjemme hos sin mor. Hun opfordrer andre, der har svært ved at få råd til julefestlighederne ved siden af huslejen og regninger, til at søge hjælpen.

- Julehjælp er en rigtig fin mulighed, og det har betydet meget for mig selv at få den, så jeg lige kan give mine børn lidt ekstra i december måned, siger Tanja Dichow.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her