Spring navigation over

Vollsmose-dokumentarer kommer på det store lærred

Frisør Qasim Ahmed fra Vollsmose var en af dem, der var forbi filmværkstedet på Vollsmose Bibliotek. Arkivfoto: Jørgen Gregersen

I to uger har beboere haft muligheden for at få hjælp til at fortælle en god historie om bydelen gennem dokumentarfilm. I næste uge kan alle se resultatet, når Odense Filmværksted viser filmene på Vollsmose Bibliotek.

Filmudstyr og tre medarbejdere fra Odense Filmværksted stod i de to første uger af november klar til at hjælpe beboere med interesse i dokumentarfilm. 60 brugere var i ugernes løb gennem værkstedet for at arbejde på en personlig film om Vollsmose, og den 2. december kl. 17.00 kan alle se resultatet, når dokumentarfilmene har premiere på Vollsmose Bibliotek. 

- Vollsmose er en spændende bydel med mange foreninger og stærke fællesskaber, så vi håber at kunne være med til at formidle mange gode historier, lød det fra projektmedarbejder Siri Frederiksen fra Odense Filmværksted, da værkstedet slog dørene op.

Fik god hjælp

En af dem, der har benyttet sig af værkstedet, er Farhiyo Ali på 33 år fra Egeparken. Hun blev opmærksom på tilbuddet om at prøve kræfter med at lave film og greb muligheden.

- Jeg har ikke prøvet at lave film før, og jeg ville gerne prøve noget nyt. Det var spændende at blive introduceret til udstyret og værkstedet, og jeg fik grundig undervisning og hjælp. Det var en rigtig god oplevelse, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Værksted zoomer ind på personlige historier

Hun har lavet en kort dokumentarfilm om Vollsmoses bydelssøstre, som bliver vist den 2. december.

- Jeg er positivt overrasket og rigtig tilfreds med produktet. Jeg tænkte ellers, at det med at filme og redigere ikke lige ville være noget, jeg er god til, men det kan jeg faktisk godt. Så jeg har fået meget ud af det, siger Farhiyo Ali.

Permanent værksted

Idéen med at rykke ud til en bydel hvert år er en del af det, filmværkstedet kalder Odense Docs. Tidligere har værkstedet aflagt visit i Højby og Bolbro. Odense Filmværksted slog sig i første omgang ned i Vollsmose i to uger. Men der arbejdes på permanent at etablere sig i Vollsmose. Ifølge Siri Frederiksen har det hver gang givet nogle sjove, skæve og spændende historier fra det nære miljø. Hun håber, at nogle af især de unge i Vollsmose har fået øjnene op for Odense Filmværksted, der til daglig holder til i Odense C.

Farhiyo Ali vil i hvert fald gerne afprøve sine filmevner en anden gang.

- Det tager lang tid at filme og især at redigere, men hvis jeg får tid, vil jeg gerne gøre det igen, siger hun.

Der er filmpremiere på Vollsmose Bibliotek mandag den 2. december kl. 17.00 - 18.00. Alle er velkomne.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her