Spring navigation over

Røde Sol inviterer til fælles-syning

Aysel Hagi fra foreningen Røde Sol er initiativtager til et nyt syværksted, der åbner i det nye år.

Foreningen Røde Sol åbner til januar et nyt sy-værksted for kvinder i Vollsmose Torv. Initiativtager Aysel Hagi håber, det vil skabe rammerne for både flotte kreationer og nye venskaber.

Inden længe vil kælderen under Vollsmose Torv fyldes med lyden af summende symaskiner, klikkende strikkepinde og ivrige kvindestemmer, der sludrer og griner henover borde med stoffer, garn, sytråd og knapper i alverdens farver.

Tirsdag den 7. januar 2020 slår foreningen Røde Sol nemlig dørene op til gratis sy-undervisning og kreativt værksted i kælderen under Respect i Vollsmose Torv. Her er alle kvinder i Vollsmose velkomne hver tirsdag og torsdag fra klokken 16.00, og der er mulighed for at slippe kreativiteten løs, hvad enten man har lyst til at sy, strikke eller brodere.

- Der er allerede 15, der har tilmeldt sig, men der er plads til flere, siger Aysel Hagi, der er initiativtager til det nye sy-værksted.

Både for nybegyndere og øvede

Aysel Hagi påpeger, at man kan komme og være med, uanset om man er nybegynder eller har syet i mange år:

- Jeg har masser af idéer til nemme projekter, man kan starte med. Det kan være grydelapper, pudebetræk, indkøbsnet eller legetæpper til børnene. Der vil også komme en underviser en gang imellem, som hjælper med at sy og lærer os, hvordan man klipper mønstre, fortæller hun.

Som en ekstra familie

Idéen til sy-værkstedet fik Aysel Hagi, fordi hun snakkede med flere kvinder, der gerne ville sy deres eget tøj, men ikke vidste hvordan. Med midler fra ’Vollsmose Bestemmer’ er der nu blevet indkøbt fem symaskiner, sakse og andre ting til sy-værkstedet. Det eneste, man selv skal medbringe, er stof eller garn til de ting, man gerne vil lave.

LÆS OGSÅ: Syv projekter skal dele 200.000 kroner

- Når du syr selv, kan du lave de flotteste kjoler - lige som du vil have dem. Og så er det også billigere, siger Aysel Hagi med et glimt i øjet.

Det er dog ikke billigere tøj, Aysel Hagi håber, bliver den største gevinst ved det nye kreative fællesskab:

- Jeg håber, at vores sy-værksted bliver et sted, der føles næsten som en ekstra familie. Et sted, hvor vi både kan lære af hinanden og have en god tid sammen.

Er du interesseret i at deltage i sy-undervisningen, kan du kontakte Aysel Hagi på
telefon 50 24 50 70.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her