Spring navigation over

FIUK har kurs mod oprykning

FIUK’s hold i serie 2 har gjort det så flot i den forløbne efterårssæson, at kursen er sat mod oprykning til serie 1. Foto: Privat

Fyns Internationale Ungdomsklub overvintrer på en flot andenplads efter en målrig sæson, hvor målet om at rykke op i Serie 1 pludselig er blevet synlig i horisonten.

Med en sikker sejr på 3-0 på udebane over Sanderum satte Fyns Internationale Ungdomsklub - FIUK - et fornemt punktum på en fin efterårssæson. Holdet har lavet mål på samlebånd og blandt andet besejret ØB med hele 14-0. FIUK har scoret 47 mål i 12 kampe og er dermed det mest scorende hold i sin række. Klubben ligger på en andenplads i Serie 2 - kun et point efter Stige Boldklub.

- Efter nogle indkøringsvanskeligheder i starten af sæsonen fungerer tingene fint nu. Spillerne er meget offensivt orienterede. Derfor har vi trænet meget i angrebsspil, så det er sådan set ikke så mærkeligt, vi har scoret mange mål, siger cheftræner og bestyrelsesmedlem Abdi Raqiib Hasan Yusuf.

Træner mere

Cheftræneren er ikke i tvivl om årsagerne til FIUKS sportslige succes.

- Vi træner mere end tidligere, og truppen er større og bredere end den har været længe, siger han.

LÆS OGSÅ: Fodbold og integration følges ad i FIUK

Således råder han over en trup på 22 mand, der spænder over helt unge talenter på bare 16 år og ældre, erfarne spillere på 32 år. Men træneren selv spiller ikke med på banen.

- Jeg ville meget gerne, men jeg er overbevist om, at det ikke er nogen god ide. Hvis man er med på banen, bliver man så grebet af det, at det overblik, man skal have som træner, forsvinder, lyder det fra Abdi Raqiib Hasan Yusuf.

Fokus på fællesskab

FIUK har gennem årene været impliceret i nogle uheldige episoder, der har resulteret i ballade på og uden for fodboldbanen. Men det er ifølge træneren et overstået kapitel.

- Modstanderne må ikke være bange for at møde os af andre end sportslige grunde. Så er der nogle spillere, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt, bliver de smidt ud af klubben. Ingen er uundværlige, siger Abdi Raqiib Hasan Yusuf.

LÆS OGSÅ: Fodboldklubber kalder på løsninger

FIUK har altid lagt stor vægt på det sociale fællesskab. Det gør klubben fortsat, og en teambuildingtur til en spejderhytte i Langeskov vinker i horisonten.

- Vi har en stor aldersspredning på holdet. Det er en unik situation, som vi skal udnytte. Men det kræver, at alle lærer hinanden godt at kende. Derfor er der planlagt teambuilding inden jul, oplyser Abdi Raqiib Hasan Yusuf.

Gryden holdes i kog

Selvom efterårssæsonen er slut, og det ville være fris-tende at gå i fodboldhi, sker det ikke for FIUK’s vedkommende.

- Vores mål er helt klart oprykning. Derfor skal formen holdes ved lige indendørs, så vi ikke, som i tidligere sæsoner, taber terræn i starten af foråret, lyder det ambitiøst fra cheftræneren.

Forårssæsonen fløjtes for FIUK’s vedkommende i gang den 5. april.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her