Spring navigation over

Nyt fra beboerredaktion , Februar 2019

Ugler skal flytte til Mosen

05. marts 2019 Ugler, falke og flere ynglende rovfugle er en gevinst for Vollsmose og beboerne. Derfor kan beboere den 9. marts bygge fuglehuse sammen med lokale håndværkere og inspektør Teddy Skytte.

Krystyna tager skraldet

04. marts 2019 Krystyna Abramowicz Michalak rejste fra kommunismen i Polen i 1978 og skabte et nyt liv i Vollsmose. Hun har engageret sig i arbejdet med at holde bydelen ren og pæn og samler altid skrald, når hun går tur.

Opskrift: Gammeldags fastelavnsboller

01. marts 2019 Lige om lidt er det fastelavn. Så hvorfor ikke prøve at lave sine egne fastelavnsboller?

Skitser til nye veje og stier er ved at blive tegnet færdigt

01. marts 2019 Henover foråret bliver skitserne til den nye infrastruktur i Vollsmose tegnet helt færdige, og i efteråret 2019 går arbejdet med at anlægge de nye veje og stier for alvor i gang. Det skal gøre Vollsmose til en mere åben bydel.

Beboernes tip sørger for godt gadelys

28. februar 2019 Nu er der igen lys i alle kommunens gadelamper langs stierne i Vollsmose takket være flere tip fra opmærksomme beboere.

Hvem er beboerne i Vollsmose?

28. februar 2019 Hedder du Ali, har en studenterhue, stemmer rødt og hilser på folk i bydelen? Så er du ligesom mange andre beboere i Vollsmose. Vollsmose Avisen har fundet forskellige tal og fakta, der fortæller noget om, hvem der bor i bydelen.

Tre anholdt for at stå bag skyderi på Bøgetorvet

27. februar 2019 Fyns Politi har i dag anholdt tre mænd, der er sigtede for i forening at stå bag en skudepisode på Bøgetorvet i Vollsmose den 20. februar om eftermiddagen. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Guide: Sådan gør du, når dit barn skal ansøge om ungdomsuddannelse

26. februar 2019 Senest den 1. marts skal elever i 9. og 10. klasse ansøge om optagelse på en ungdomsuddannelse eller i 10. klasse. Det er forældrenes ansvar, at ansøgningen er underskrevet inden denne dato.

Bande-betegnelse giver politiet flere redskaber

21. februar 2019 Politiet kalder nu den igangværende konflikt mellem stridende grupper for en bandekonflikt. Det sker efter en skudepisode i går aftes ved Bøgetorvet. Den nye betegnelse giver politiet flere redskaber til at få stoppet kriminaliteten.

En familie skal ud, to kan blive

18. februar 2019 Én familie i Vollsmose skal flytte som følge af børnenes kriminalitet, mens to kan blive boende. Det afgjorde Østre Landsret i sidste uge, hvor retten tog stilling til, om Fyns Almennyttige Boligselskab måtte opsige tre familiers lejemål på grund af sønnernes kriminalitet. Det skriver Fyens.dk.

Viser Mosens arkitektur og natur

17. februar 2019 Smukt stablede dagligvarer, flotte landskabsbilleder på Instagram og et ønske om at uddanne sig for samfundets skyld. Akisooq Olsen Thorin tager ofte beslutninger ud fra et ønske om at gøre verden til et bedre sted.

Langtidsbagte rodfrugter

16. februar 2019 Rodfrugter kommer i mange farver, størrelser og former. De kan også tilberedes på forskellige måder, og du har måske mødt dem i supper, som tilbehør til en steg eller i sprøde stænger. Denne uge kommer borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard med sit bud på, hvordan du kan tilberede dem derhjemme, med en opskrift på langtidsbagte rodfrugter. Velbekomme.

Hvis du ved, hvad du vil, er du en heldig kartoffel

15. februar 2019 Nu er det den tid på året, hvor elever i niende klasse skal til at beslutte sig for, hvad de vil efter sommerferien. Det kan være en udfordring for mange, der enten er blevet skoletrætte eller bare ikke ved, hvad fremtiden skal bruges på.

Skærpet strafzone deler vandene

14. februar 2019 Beslutningen om at indføre skærpet strafzone i dele af Vollsmose får en blandet modtagelse blandt beboerne. Flere skudepisoder har fået Fyns Politi til at indføre skærpet strafzone, som den første politikreds i Danmark.

Skyderier bunder i familiestridigheder

14. februar 2019 De to skudepisoder i slutningen af januar bunder i gamle konflikter mellem stridende familier, ifølge politiet i Vollsmose. Der er fortsat visitationszone og øget patruljering i bydelen for at forebygge yderligere voldelige konfrontationer.

Elever og pensionister samledes til fødselsdag

13. februar 2019 Elever, lærere og pensionister fejrede Abildgårdskolens 46-års fødselsdag med sang, taler, brunsviger og overraskelser den 1. februar.

Johnny Svane efterlader et tomrum i B1909

13. februar 2019 Inspektør Johnny Svane døde pludseligt i en alder af blot 43 år. Med sin positive og tolerante indstilling til arbejdet med børn og unge formåede han at sætte et afgørende præg på hele organisationen B1909.

Skole sætter ny rekord

12. februar 2019 Elever, forældre og lærere fra H.C. Andersen Skolen indsamlede rekordbeløb til verdens udsatte piger til den årlige skolemesse.

Mand tiltalt for handel med kokain og amfetamin

12. februar 2019 En 36-årig mand fra Vollsmose er tiltalt for at have købt kokain og amfetamin med henblik på at sælge narkotikaene videre. Det skriver Fyens.dk.

Bliv klogere på dansk historie på biblioteket

08. februar 2019 Vollsmose Bibliotek og Kulturhus tilbyder kursus i dansk historie og samfundsforhold for de personer, der har tænkt sig at tage indfødsretstesten.

Regionen undersøger: Kan to læger dele praksis i Vollsmose?

07. februar 2019 Region Syddanmark åbner mulighed for, at to læger kan gå sammen om et ydernummer og kombinere jobbet som praktiserende læge med sundhedsfremmende og forebyggende arbejde. Det skriver Fyens.dk.

Politiet forlænger visitationszone og skærpet strafzone

06. februar 2019 Den skærpede strafzone og visitationszonen i Vollsmose bliver forlænget til den 21. februar for fortsat at forhindre utryghedsskabende kriminelle handlinger, meddeler Fyns Politi.

Politiet indfører skærpet strafzone i Vollsmose

01. februar 2019 Flere skudepisoder, der ifølge politiet hænger sammen med en konflikt mellem grupperinger i Vollsmose, får nu Fyns Politi til at indføre skærpet strafzone i bydelen.

Politiet indfører visitationszone i Vollsmose

25. januar 2019 Fyns Politi indfører visitationszone gældende for Vollsmose og Korsløkkeparken og opfordrer alle, der har informationer om skudepisoden i Bøgeparken til at kontakte politiet.

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her