Spring navigation over

Langtidsbagte rodfrugter

Rodfrugter kommer i mange farver, størrelser og former. De kan også tilberedes på forskellige måder, og du har måske mødt dem i supper, som tilbehør til en steg eller i sprøde stænger. Denne uge kommer borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard med sit bud på, hvordan du kan tilberede dem derhjemme, med en opskrift på langtidsbagte rodfrugter. Velbekomme.

Står du også nogle gange i supermarkedet og kigger på de lidt mærkelige rodfrugter og tænker: Hvordan gør jeg dem spændene? Så fortvivl ej, for her er løsningen. Men lad os lige starte med at kigge på, hvad en rodfrugt er. Rodfrugt er en fælles betegnelse for en masse grøntsager, hvor man bruger roden. De har et meget højt indhold af fiber, og det er en rimelig billig grøntsag. Rodfrugter mætter meget og er en klimavenlig spise, fordi vi kan producere dem i Danmark. Ved første øjekast kan rodfrugter måske virke lidt kedelige, men de rummer faktisk ualmindeligt mange muligheder. De kan spises rå, kogt, stegt, dampet og meget andet. En af de ting, jeg kan lide, er, at man kan trække en masse søde og smag ud af dem. I denne opskrift kan man bruge alle slags rodfrugter.

 

Det skal du bruge:

(til 2 personer)
2 gulerødder
2 rødbeder
1 pastinak
2 hvidløg
½ løg
1 rødløg
1 spsk. honning
10 g syltet ingefær
Olivenolie
Salt og peber
100 g feta
1 håndfuld sesamfrø

Sådan gør du: Tænd ovnen på 100 grader på varmluft. Skræl rodfrugterne og skær dem i mundrette stykker. Hak løg og ingefær og kom det hele i et ovnfast fad. Hæld honning og olie henover og drys med salt og peber. Bag rodfrugterne i fire timer. Vend dem nogle gange undervejs. Når rodfrugterne er færdigbagte, drysses de med feta og sesam. Serveres med eksempelvis fiskefrikadeller. Velbekomme.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her