Spring navigation over

Politiet forlænger visitationszone og skærpet strafzone

Her gælder den skærpede strafzone. Foto: Fyns Politi

Den skærpede strafzone og visitationszonen i Vollsmose bliver forlænget til den 21. februar for fortsat at forhindre utryghedsskabende kriminelle handlinger, meddeler Fyns Politi.

I dag kl. 12.00 skulle den skærpede strafzone samt visitationszonen i Vollsmose være udløbet, men Fyns Politi har netop forlænget zonerne, så de gælder frem til den 21. februar klokken 12.00.

- Politiets efterforskning viser, at opgøret mellem de lokale grupperinger i området ikke er bragt til ophør. Da der i forbindelse med opgøret har været anvendt skydevåben, er det vores vurdering, at det er nødvendigt at forlænge både den skærpede strafzone samt visitationszonen for at sikre, at borgerne, der bor og færdes i de berørte områder, kan færdes trygt og sikkert, siger politiinspektør Johnny Schou fra Fyns Politi i en pressemeddelelse

LÆS OGSÅ: Politiet indfører skærpet strafzone i Vollsmose

Visitationszonen blev oprettet fredag den 25. januar 2019 efter, at der var blevet afgivet flere skud i Bøgeparken i Vollsmose i forbindelse med et igangværende opgør mellem lokale kriminelle grupperinger i området. Ingen mennesker blev ramt. 

Til trods for, at der var indført visitationszone, blev der igen tirsdag den 29. januar afgivet skud i området - denne gang i vejkrydset Åsumvej/Vollsmose Allé. Heller i forbindelse med denne skudepisode blev nogen mennesker ramt. To biler var impliceret i selve episoden. En tredje bil blev påkørt, da et af de to implicerede køretøjer stak af.

LÆS OGSÅ: Politiet indfører visitationszone i Vollsmose

På baggrund af skudepisoden og det fortsatte opgør i det kriminelle miljø, besluttede politidirektøren den 1. februar at oprette en skærpet strafzone i et afgrænset område indenfor visitationszonen. Oprettelsen af en skærpet strafzone betyder, at straffen for visse former for utryghedsskabende kriminalitet begået i strafzonen stiger ind til det dobbelte i forhold til gældende praksis. 

Visitationszonen dækker hele Vollsmose og noget af de omkringliggende områder. Den skærpede strafzone gælder i afdelingerne langs Vollsmose Allé undtagen Hybenhaven.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her