Spring navigation over

Opskrift: Gammeldags fastelavnsboller

Lige om lidt er det fastelavn. Så hvorfor ikke prøve at lave sine egne fastelavnsboller?

Jeg lover, at disse fastelavnsboller er lige så lækre som dem fra bageren. Men prisen er meget mindre, og så kan du selv bestemme, hvad de skal smage af. Skal de være helt traditionelle med flødeskum og hindbærsyltetøj? Eller skal det være med jordbær, blåbær, kagecreme, chokolade eller en helt anden smag, som du bare er vild med? Man skal ikke lade sig skræmme af vandbakkelserne. Det er ikke så svært, som nogen tror. Der er et par små faldgruber undervejs, som jeg kommer ind på i opskriften. Skulle du alligevel være så uheldig, at de falder lidt sammen, så kan de stadig sagtens spises. Held og lykke.

Sådan gør du: Forvarm ovnen til 200 grader. Det er vigtigt, at ovnen bliver helt varm. Pisk æggene sammen i en skål, mens vand og margarine/smør gives et opkog i en gryde. Pas på, at det ikke begynder at brune. Gryden tages af varmen. Melet kommes i gryden på én gang under kraftig piskning. Brug eventuelt elpisker. Dejen varmes hurtigt igennem, så den slipper gryden, men det er vigtigt, at den varmes helt igennem. Salt og sukker røres i. Tag gryden af varmen og pisk godt, mens æggeblandingen røres i lidt ad gangen. Dejen må ikke være for flydende. Dæk bagepladen med bagepapir. Sæt dejen på pladen med en spiseske eller med en sprøjtepose. Dejen giver cirka 8 store fastelavnsboller eller 16 små. Der skal være god afstand mellem vandbakkelserne. Sæt bagepladen midt i ovnen og bag vandbakkelserne i cirka 35 minutter, til de er gyldne. Undgå at åbne ovndøren for at kigge til dem. Særligt de første 25 minutter er det helt forbudt at åbne ovnen, for så falder vandbakkelserne sammen. Som en prøve på, om de er færdigbagte, tages en vandbakkelse ud af ovnen og stilles på køkkenbordet. Hvis den ikke falder sammen, er vandbakkelserne færdigbagte. Pisk flødeskummen eller lav alternativt en vaniljecreme, mens vandbakkelserne køler af. Skær toppen af vandbakkelserne og fyld med flødeskum og syltetøj eller andet, du har lyst til. Du kan også pynte med glasur eller drysse med flormelis inden servering. Velbekomme.

 

Det skal du bruge:

2,5 dl vand
125 g margarine/smør
125 g hvedemel
1 knivspids salt
1 tsk. sukker
5 mellemstore æg

Fyld og pynt:
½ liter fløde
Eventuelt hindbærsyltetøj
Flormelis

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her