Spring navigation over

Johnny Svane efterlader et tomrum i B1909

Johnny Svane var engageret i boldklubben B1909 i omkring ti år.

Inspektør Johnny Svane døde pludseligt i en alder af blot 43 år. Med sin positive og tolerante indstilling til arbejdet med børn og unge formåede han at sætte et afgørende præg på hele organisationen B1909.

Der gik chokbølger gennem hele B1909, da klubben for lidt over en uge siden erfarede, at inspektør gennem mange år, Johnny Svane, var død i en alder af blot 43 år. Meddelelsen kom midt under forberedelserne til klubbens store årlige ungdomsturnering Combi Cup. Forberedelser som Svane i over 10 år havde været med til og også i år var en helt selvfølgelig frontfigur i.

 

Organisatorisk talent

Johnny Svane besad et sjældent organisatorisk talent. Med brug af blandt andet sine meget berømte excel-ark var han god til at få alle detaljer til at gå op i en højere enhed. Og i kraft af sit engagement formåede han at samle de frivillige i klubben om at løfte en opgave som for eksempel Combi Cup, hvor ungdomshold fra hele Danmark deltager.

Da han kort før sin død fortalte Vollsmose Avisen om forberedelserne til dette års udgave, gav han begejstret udtryk for, at turneringen med årene var blevet et samlingspunkt for medlemmerne i klubben. For Johnny Svane var det vigtigt, at alle medlemmer i B1909 følte sig velkomne og havde noget at være fælles om.

 

Gode oplevelser i fokus

Den indstilling havde han også med sig i sit store træner- og lederarbejde med børneholdene i B1909. For ham var det ikke så afgørende, om hans hold nu tabte eller vandt. Det, der betød noget, var, om børnene havde haft en god oplevelse. Det kom blandt andet til udtryk for nogle år siden, hvor et af Svanes hold var med i Fyens Stiftstidendes store indendørs fodboldturnering. Holdet havde tabt alle sine kampe. Hans korte kommentar til resultatet var blot:

- Det har været en rigtig øv dag.

Og så var kommentaren ellers ledsaget af et billede med en smilende Johnny Svane i snak med et af de deltagende børn. B1909s inspektør var nemlig i sin stil meget langt fra den højtråbende og ivrigt gestikulerende træner på sidelinjen, der er så almindelig i dag. Han var i sin færd og omgang med spillerne stille og rolig, og han kendte hver og en af de helt unge fodboldspillere i B1909.

 

En blæksprutte

Der er snart sagt ikke den flig af arbejdet i B1909, som Johnny Svane ikke nåede at stifte bekendtskab med. Han var ansvarlig for baner og klubhus som inspektør, men var i en periode også børnekoordinator, buskoordinator, og så stod han også for arrangementet af det slag dart, som nogle af de voksne tager sig hver fredag i klubhuset. Han var som en blæksprutte - her, der og alle vegne.

- Derfor efterlader Johnny Svanes død B1909 med et kolossalt tomrum, som det bliver svært at fylde ud, siger formand Jan Bramsen.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her