Spring navigation over

Nyt fra beboerredaktion , December 2019

Politiet beder om hjælp i sag om stjålet fyrværkeri

31. december 2019 Ifølge Fyens.dk er en stor del af det fyrværkeri, der blev stjålet på Tåsinge i weekenden, blevet fundet i et kælderrum i Lærkeparken. Politiet beder nu om hjælp i sagen.

God jul: Vollsmoses medier er gået på juleferie

20. december 2019 Redaktionen på Vollsmoses medier holder juleferie. Vi er tilbage igen den 6. januar 2020 med nyheder og gode historier fra Vollsmose. Den første avis i det nye år lander i postkasserne i uge 4.

Tre sjove ting, du kan lave i juleferien

20. december 2019 Lige om lidt kan mange holde en dejlig juleferie med hygge, gode film, søde sager og sjove aktiviteter. Her kommer tre bud på nemme og kreative ting, du kan lave derhjemme.

Flet en julestjerne til gaven

19. december 2019 Julestjerne er klassisk julepynt, men kan også bruges som gavemærke eller pynt på julegaven. Borgerjournalist Heidi Agergaard instruerer her i det kreative til-og-fra-kort.

Årets junior brandmand bor i Lærkeparken

19. december 2019 Hver mandag møder Hussain Bayoumi fra Lærkeparken på brandstationen på Åsumvej. I fire år har han været en del af Beredskab Fyns Ungdomskorps, hvor han lærer brandslukning og førstehjælp. Han er to år i træk blevet udnævnt som årets junior brandmand.

Politikere giver status på Vollsmoseplanerne

19. december 2019 I udviklingsplanen for Vollsmose, som rådmændene, borgmesteren og de to boligorganisationer står bag, er årsskiftet sat som en milepæl for, at forvaltningerne for eksempel har ved-taget planer omkring beskæftigelse, børn og unge samt kultur og fritid i Vollsmose. Det er planer, der over de næste 10 år blandt andet skal få flere i arbejde, sikre gode muligheder for at børn trives i en lærerig hverdag, styrke sundheden og skabe et endnu mere aktivt fritids- og kulturliv i Vollsmose. Vollsmose Avisen har spurgt de fire rådmænd og borgmesteren i Odense, hvor langt de er med de særlige indsatser i Vollsmose. Alle - pånær Brian Dybro - har svaret skriftligt. Rådmanden for Ældre- og Handicap-forvaltningen har ikke ønsket at medvirke.

Mulig skolelukning bremser fælles projekt

19. december 2019 På grund af den varslede lukning af H.C. Andersen Skolen, dropper man nu et projekt, der skulle udvikle området omkring skolen. Anstrengelserne har dog ikke været helt forgæves ifølge projektleder fra FAB, der understreger, at flere idéer vil blive brugt i etableringen af den nye infrastruktur i området.

Julen behøver ikke koste mange penge

19. december 2019 Jeg lærer stille og roligt den danske måde at holde jul på, skriver borgerjournalist Elocho Swedi, der kom til Danmark i 2012.

Flere føler sig trygge

19. december 2019 Flere beboere i Vollsmose føler sig trygge, og mange flere har tillid til de andre beboere i bydelen. Det viser en ny undersøgelse af naboskab og tryghed i Vollsmose.

Ingen fundet skyldige i at have skudt med skarpt på Bøgetorvet

18. december 2019 Der var stærk uenighed mellem størstedelen af nævninge og de juridiske dommere i sagen om en skudepisode på Bøgetorvet. De fem tiltalte blev alle frifundet for at have skudt med skarpt, ifølge Fyens.dk.

40 års jubilar bruger stadig bolden

18. december 2019 Spiros Antivakis har i år fejret 40 års jubilæum i B1909, hvor han i mange år fungerede som træner på eliteniveau og mødte mange fodboldkoryfæer. I dag er han en del af B1909’s fodboldskole, som, han mener, er med til at løfte en vigtig social opgave i Vollsmose.

Havtaske med quinoasalat

18. december 2019 Nu, hvor vi så småt nærmer os julen, er der tradition for nogle hyggelige feriedage med masser af god, men også meget bastant mad. Derfor serverer vi denne lækre ret med fisk og quinoa.

Fyns Politi indfører visitationszone efter skud i Fyrreparken

17. december 2019 Der er indført visitationszone i Vollsmose efter en skudepisode i Fyrreparken i går aftes. Politiet opfordrer alle, der har set eller hørt noget mistænkeligt i eller omkring Fyrreparken til at kontakte dem på telefon 114.

Domstol løslader fire mænd i sag om skyderi på Bøgetorvet

17. december 2019 Retten i Odense har mandag besluttet at løslade fire af fem mænd, der er tiltalt i en nævningesag om skud mod en far og dennes søn på fire år i Vollsmose. Det skriver fyens.dk

Kreafunk Cup: Fodbold for fuld damp i to haller

10. december 2019 B1909’s Kreafunk Cup blev afviklet i weekenden med deltagelse af ungdomshold fra store dele af Danmark. I år lykkedes det også at få mange pigehold med.

Aktivister får bøder for at kaste nøgler som protest mod nedrivninger

05. december 2019 To unge mænd har fået bøder, fordi de i maj kastede 1.000 papirsnøgler ud over byrådets politikere, da et flertal vedtog at rive 1.000 boliger ned i Vollsmose. Det skriver fyens.dk.

Små forfattere læste højt på biblioteket

04. december 2019 Elever fra 0.-2.klasse på H.C. Andersen Skolen har i løbet af november skrevet deres egne bøger, som de har præsenteret på to bogmesser på Vollsmose Bibliotek. Alle kan låne bøgerne med hjem.

Teatersimulator bringer scenekunst til Vollsmose Torv

04. december 2019 Goodwill Film og Teater Momentum har skabt en teatersimulator, der rykker teateroplevelser væk fra scenen og ud til beboerne i Vollsmose. Det skriver fyens.dk.

Medarbejdere fra kommunen er rykket til Vollsmose

02. december 2019 80 medarbejdere fra Odense Kommune er i dag flyttet ind i nye lokaler på den tidligere Humlehaveskole.

Boksning er læring i at håndtere frygt

02. december 2019 Journalist og forfatter Sara Maria Glanowski bor i New York, men besøgte Vollsmose Boxing i sidste uge for at fortælle om sin nye bog ’Skyggebokser’. Vollsmose Avisen var med og fik uddybet hendes fascination af boksning.

Flere med job og uddannelse i Vollsmose

02. december 2019 Antallet af beboere i Vollsmose, der er i arbejde og uddanner sig, er steget siden 2018. Det viser den såkaldte ghettoliste.

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her