Spring navigation over

Nyt fra beboerredaktion , Februar 2020

Dokumentar om Q’s Barbershop vinder flot filmpris

01. marts 2020 Filmen ’Q’s Barbershop’ om Qasim Ahmed og hans frisørsalon i Vollsmose Torv vandt i går Bodilprisen for Bedste Dokumentarfilm.

Abildgårdskolen får eget skoleorkester  

27. februar 2020 Abildgårdskolen får et skoleorkester til næste skoleår som en del af projektet OrkesterMester.

Vollsmose får farvestrålende skolevej

25. februar 2020 En sti af farvestrålende mosaikker skal laves i området mellem Egeparken og Abildgårdskolen. Det er Statens Kunstfond og Odense Kommune, der står bag stien, som skal ligge færdig i efteråret 2021.

Nye trænere i B1909 sørger for børnene

24. februar 2020 Ni unge fra B1909 har for nylig været på trænerkursus, hvor de har fået redskaber til at blive bedre trænere. Ungdomstrænerne lærer ikke kun fodbold fra sig, men er også rollemodeller for børnene.

Lav din egen fastelavnskrone

23. februar 2020 Hvis man er i klippe-klistre-humør og vil skrue op for kreativiteten, men bare lige mangler noget inspiration, så kan denne artikel måske hjælpe.

Karameller med havsalt

22. februar 2020 Nu er det snart fastelavn, hvor vi får besøg af både Spiderman og varulve - altså de udklædte børn. Man kan jo vælge at købe lidt syntetisk slik til de kære små, men man kan også lave sine egne karameller. Det har borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard gjort.

Litteraturpatruljen anbefaler: Ilttyv 1 - Over sløret

21. februar 2020 Ilttyv 1 - Over sløret er en utrolig velskrevet bog, som man ikke kan lægge fra sig, når man først begynder.

Forestilling lærer børn om ligeværd

20. februar 2020 Skuespilleren Heine Ankerdal optræder for tiden på Nørregaards Teater i Vollsmose med forestillingen ’Kamelen kom til sidst’. Det er et sjovt og underfundigt stykke, der skal lære børn, at de allesammen er noget værd.

Endelig afgørelse om forårs-sfo: Kommende skolebørn bliver samlet på Abildgårdskolen

20. februar 2020 De kommende 0.klasser fra H.C. Andersen Skolen skal begynde i forårs-sfo på Abildgårdskolen den 2. marts. Det har et flertal i byrådet vedtaget. Vi skal passe på de sårbare børn og forældre, der bliver påvirket af skoleskiftet, lyder det fra indskolingsleder.

Boksedrenge på vej til det store lærred

20. februar 2020 Det samme produktionsselskab, der stod bag dokumentarfilmen om Q’s Barbership, er tilbage i Vollsmose for at lave en webserie til DR Ultra. Nu er kameraet dog rettet mod to boksere fra Vollsmose Boxing.

K-pop forbinder unge fra hele verden

20. februar 2020 K-pop er mere end koreansk popmusik. Det er en subkultur, der forbinder unge i hele verden gennem store fan-sites på internettet, hvor de unge kan skrive sammen. Fanpigerne Amina Keynan og Nada Farah giver her et indblik i, hvorfor musikken og kulturen er så fed, at de er begyndt at lære koreansk.

Klimahelte får belønning på 15.000 kroner

19. februar 2020 3.a fra Abildgårdskolen blev sidste år kendt som klimaheltene for deres indsats med at samle skrald i Vollsmose hver uge. Nu har de fået et legat på 15.000 kroner, som skal gå til en tur i Legoland.

Byens børn sadler op i Vollsmose

19. februar 2020 I to år har Vollsmoses ponyer været i Seden, fordi stalden ved den gamle fritidsklub Pyramiden har været under en større ombygning. Nu er hestene og muligheden for at lære at ride tilbage i de renoverede rammer. Borgerfotograf Duaa Abbed var forbi i vinterferien, hvor der blev øvet til et kommende stævne.

Hærværk topper listen over anmeldelser i Vollsmose

18. februar 2020 De fleste anmeldelser sidste år i Vollsmose var om hærværk. Det viser nye tal fra Fyns Politi. Løsningen er forebyggelse, ifølge politiet.

Tre perspektiver på hærværk

18. februar 2020 Fyns Politi har fået 69 anmeldelser om hærværk i Vollsmose i 2019. Det svarer til 12,8 procent af det samlede antal anmeldelser i Vollsmose. Dermed er hærværk den overtrædelse af straffeloven i bydelen, der oftest bliver anmeldt til politiet. Tre fagfolk giver her forskellige perspektiver på problemet med hærværk.

Nye butikker popper op i centret

11. februar 2020 En damefrisør og en ny frugt- og grønthandler. Det er nogle af de nye butikker, der er åbnet i Vollsmose Torv.

Dreng satte ild til tøj i Bøgeparken

11. februar 2020 Brandvæsen og politi var mandag aften ude til en brand i Bøgeparken, ifølge Fyens.dk.

Noah er på verdens lykkeligste landshold

07. februar 2020 Hverken fodbold, svømning eller badminton fungerede for Noah Jermiin Friis fra Lærkeparken. Men nu har han fundet sin plads hos håndboldholdet Odense StarKidz og verdens lykkeligste landshold.

Forlag vil give overskud til gode formål

06. februar 2020 Forfatter Jørgen Nancke fra Tjørnehaven har sammen med tre venner startet nyt forlag, hvor en del af overskuddet fra udgivelserne går til et velgørende formål.

Litteraturpatruljen anbefaler: Radio Silence

06. februar 2020 Radio Silence er en realistisk ungdomsbog, man kan se sig selv i.

Overblik: For og imod skolesammenlægning

05. februar 2020 I august foreslog børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen at lukke H.C. Andersen Skolen og samle børnene i Vollsmose på Abildgårdskolen. Trods protester fra lærere og forældre gav et flertal i Børn- og Ungeudvalget i slutningen af januar opbakning til at samle de kommende skolebørn i forårs-sfo på Abildgårdskolen. Den endelige beslutning om skolernes fremtid er endnu ikke taget. Vollsmose Avisen giver her et overblik over de forskellige holdninger i sagen.

Storm af stemmer ændrer kurs for Årets Borger

05. februar 2020 I flere uger har afstemningen om, hvem der skal være Årets Borger 2019, været i gang på Facebook. Men antallet af stemmer fra nær og fjern er kommet bag på arrangørerne. De har derfor besluttet at uddele to priser i stedet for én, når kåringen finder sted den 20. februar.

UU-vejleder: ’10. klasse kan være et hjælpende år’

04. februar 2020 10. klasse gavner både den faglige og personlige udvikling, men mange elever i Vollsmose stritter imod det ekstra skoleår, ifølge UU-vejleder på Abildgårdskolen.

Nye lægestillinger slået op i Vollsmose

04. februar 2020 To nye særlige kombinationsstillinger er slået op for at trække læger til Vollsmose, ifølge TV 2/Fyn.

Et ekstra skoleår ændrede alt for Abdallah

04. februar 2020 Abdallah Tarbouche fra Bøgeparken blev erklæret ikke-uddannelsesparat og tog 10. klasse på 10 Syd i Blangstedgård. Det var et lærerigt år - både fagligt og socialt, som gjorde ham klar til hf på Mulernes Legatskole.

Brunkål

03. februar 2020 Brunkål er en ret, der virkelig kan dele folk. Borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard elsker det.

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her