Spring navigation over

Abildgårdskolen får eget skoleorkester  

Børneorkester med bl.a. violiner og celloer øver sig under overværelse af inviterede pressefolk PR-foto: Frank Miesen

Abildgårdskolen får et skoleorkester til næste skoleår som en del af projektet OrkesterMester.

Alle elever på 2. årgang på Abildgårdskolen får fra 1. august lov til at opleve glæden ved at spille på et instrument og at opleve fællesskabet ved at spille i orkester sammen med alle klassekammeraterne. Skolen er udvalgt som en af 11 skoler landet over, der i samarbejde med den lokale musikskole bliver en del af projektet OrkesterMester. Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

En bevilling fra Kulturministeriet på 10 millioner kroner i årene frem til 2023 giver skolerne mulighed for at indkøbe hele klassesæt af violiner, celloer, klarinetter og andre orkesterinstrumenter, så flere børn lærer at spille og får musikalske oplevelser.

- Jeg er meget stolt af, at Abildgårdskolen er udvalgt til at være én af 11 skoler i landet, der får mulighed for at være med i OrkesterMester og glæder mig meget til det fremadrettede samarbejde. For mange elever på Abildgårdskolen ligger det ikke først for at tilmelde sig aktiviteter i musikskolen, derfor er det en unik mulighed for børnene på kommende 2. årgang at lære at spille på et instrument. Jeg er overbevist om, at det vil styrke elevernes følelsesmæssige og intellektuelle udvikling, udvikling af koncentration og motorik samt øge deres forståelse af sig selv som en del af et fællesskab, siger Allan Feldskou, leder af Abildgårdskolen, i pressemeddelelsen.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her