Spring navigation over

Vollsmose får farvestrålende skolevej

Galaksestien i med mosaikcirkler gennem naturområde i Vollsmose Kunstneren bag Galaksestien vil afholde tre forskellige workshops i Vollsmose, hvor børn og unge får mulighed for at lære om mosaikkens historie og æstetik, symbolerne samt skabe deres egne mosaikker ud fra idéer og tegninger. Illustration: Jens Settergren

En sti af farvestrålende mosaikker skal laves i området mellem Egeparken og Abildgårdskolen. Det er Statens Kunstfond og Odense Kommune, der står bag stien, som skal ligge færdig i efteråret 2021.

Skolebørn kan hoppe fra Pluto til Mars, løbe om kap på Mælkevejen og følge solens bane på vej til skole, når den 210 meter lange sti med navnet Galaksestien fra efteråret 2021 snor sig i det grønne område mellem Egeparken og Abildgårdskolen.

Den nye skolesti er nemlig ikke bare en sti. Det er et kunstprojekt, som kunstneren Jens Settergren står bag. Han har skabt et værk, der består af runde granitsten med farverige mosaikcirkler. I disse cirkler vil der være motiver fra historien og kulturen, som for eksempel yin og yang, gamle illustrationer af himmelfænomener og NASA’s visualisering af et sort hul.

 

En sti for hjerte og hjerne

Galaksestien blev valgt efter en proces, hvor seks kunstnere blev indbudt til at aflevere et koncept. Herefter blev fire af koncepterne udpeget til fortsat udvikling. Vinderen blev fundet af et dommerpanel bestående af personer fra blandt andet Statens Kunstfond, Odense Kommune, Brandts, boligforeninger og beboere fra Vollsmose.

LÆS OGSÅ: Vollsmose får ny udendørs kunst

Mette Rørvig har været en af beboernes repræsentanter i dommerpanelet, og hun glæder sig til at se det færdige kunstværk slange sig i det grønne.

- Jeg er meget begejstret for Galaksestien. Hvor er det smukt, at en kunstner har tænkt på at hente stjernerne ned fra himlen og lægge dem i jorden her i Vollsmose, siger Mette Rørvig og pointerer, at dommerpanelet også havde fokus på, at stien skulle være en læringssti for elever både i folkeskoler og på ungdomsuddannelser.

 

1,8 millioner til projektet

Kunstruten er en del af den fysiske udvikling i Vollsmose, hvor der over de næste 10 år vil ske omfattende forandringer af det offentlige rum i bydelen - både i kraft af infrastrukturplanens nye veje og stier, men også som følge af den lovbestemte udviklingsplan, som Odense Kommune og boligorganisationerne arbejder med.

Statens Kunstfond har bevilliget en million kroner til udendørs kunst i Vollsmose i forbindelse med infrastrukturplanen. Derudover bakker Odense Kommune projektet op med yderligere 800.000 kroner.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her