Spring navigation over

Dokumentar om Q’s Barbershop vinder flot filmpris

Efter to år med et kamerahold i hælene blev frisør Qasim Ahmed og hans salon i marts 2019 til en færdig dokumentarfilm. PR-foto: Anders Nydam

Filmen ’Q’s Barbershop’ om Qasim Ahmed og hans frisørsalon i Vollsmose Torv vandt i går Bodilprisen for Bedste Dokumentarfilm.

I går blev Danmarks ældste og meget prestigefyldte filmpris, Bodilprisen, uddelt ved et stort show. Blandt landets mest berømte skuespillere, instruktører og andre filmfolk var også frisør Qasim Ahmed fra Vollsmose. Sammen med instruktør Emil Langballe, der har lavet filmen ’Q’s Barbershop’, kunne han endda gå på scenen i løbet af aftenen. ’Q’s Barbershop’ fik nemlig prisen for Bedste Dokumentarfilm.

Filmen skildrer hverdagen hos unge drenge og mænd i Vollsmose, der alle kommer til Q’s Barbershop og frisør Qasim i Vollsmose Torv for enten at få en brush cut, dreads, Will Smith, mini afro, house party eller en low skin fade.

Filmen om barbersalonen i Vollsmose Torv og Qasim, der som barn kom til Danmark fra det krigsramte Somalia, fik efter premieren i marts 2019 en del opmærksomhed af medier, politikere og publikum. Og nu har der så været endnu et spændende stop på filmrejsen.

'Q's Barbershop' kan streames på DR TV her.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her