Spring navigation over

Litteraturpatruljen anbefaler: Radio Silence

Radio Silence er en realistisk ungdomsbog, man kan se sig selv i.

Tekst: Jenni Nguyen, borgerjournalist og elev i Abildgårdskolens Litteraturpatrulje

Radio Silence er en sjov og realistisk roman, der handler om venskab, eksamensangst, det at finde sig selv og turde at sige fra. Bogen er skrevet af en ung forfatter, og det kan klart ses på det, bogen handler meget om: Internettet. Den handler om fandoms, memes, Youtube og Tumblr.

Man følger to personer. Frances Janvier bruger nærmest al sin tid på at studere for at nå sit mål om at komme på Cambridge University. Intet kan stoppe hende. Heller ikke det, hun føler inderst inde, og det eneste hun faktisk kan lide at lave: at tegne illustrationer til sin absolutte yndlings-podcast ’Universe City’, der bliver udgivet anonymt på YouTube.

LÆS OGSÅ: Litteraturpatrulje får elever til at læse

Alle kender Aled Last som den stille fyr, der altid får 12. I skjul laver han podcasten ’Universe City’ og kæmper med familieproblemer, men det må ingen vide.

Da de to møder hinanden, ændrer alt sig. De oplever for første gang ægte venskab, og hvad det vil sige at være sig selv. De oplever frihed, og det sætter spørgsmålstegn ved alt det, de ellers kender til. Frances bliver suget længere ind i ’Universe City’-verdenen, da hun bliver tilbudt en rolle som podcas-tens tegner. Samtidigt nærmer hendes optagelsessamtale til Cambridge University sig.

Men så går podcasten viralt, og det ødelægger alt. Tilliden bliver brudt, og Frances bliver fanget mellem, hvem hun var, og hvem hun længes efter at være. Hun kan kun gøre det godt på én måde: Ved at konfrontere sin fortid.

Karaktererne er forskellige og nemme at identificere sig med. Jeg kan tydeligt se, at forfatteren er ung. Hun giver bogen en realistisk tone, og jeg føler mig forstået. Jeg kan se mig selv i karaktererne, og de kampe de går igennem. Jeg kunne også virkelig godt lide den del af bogen, der drejer sig om internettet. Det er en stor del af unges liv i dag, og i bogen indgår det naturligt og virker forfriskende.

Radio Silence (2017)
Af Alice Oseman
414 sider, Hæftet
Forlaget Høst & Søn

I hvert nummer af Vollsmose Avisen anbefaler Litteraturpatruljen fra Abildgårdskolen en bog, de har læst. Litteraturpatruljen består af elever fra de store klassetrin. Eleverne mødes et par timer en gang om måneden for at snakke om de bøger, de har læst. De anmelder desuden bøger og anbefaler dem på deres egen hylde på skolens læringscentret, hvor andre elever også låner bøger, og de læser også højt for skolens yngre elever. Formålet er at styrke fritidslæsningen og åbne elevernes øjne for litteratur. 

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her