Spring navigation over

Klimahelte får belønning på 15.000 kroner

3.a fra Abildgårdskolen - 16 børn og 2 lærere - Videre af klimaheltekonkurrencen 3.a fra Abildgårdskolen er blevet belønnet med 15.000 kroner, der er gået til nye brætspil og en tur i Legoland til maj. Selvom klimaheltene er stoppet med at samle affald i skoletiden, så vil nogle af børnene gerne fortsætte i fritiden, fordi de ser skrald på de steder, hvor klassen plejede at samle. Foto: Privat

3.a fra Abildgårdskolen blev sidste år kendt som klimaheltene for deres indsats med at samle skrald i Vollsmose hver uge. Nu har de fået et legat på 15.000 kroner, som skal gå til en tur i Legoland.

I december fik skolelærer Pernille Jensen et helt særligt telefonopkald. Et af den slags, som hun ikke glemmer foreløbig. Hun er klasselærer for klimaheltene i 3.a på Abildgårdskolen, der hele sidste år samlede affald i Vollsmose hver tirsdag. Den indsats for klimaet skabte opmærksomhed både i Vollsmose Avisen og hos Odense Kommune, der udråbte eleverne til Ren By-ambassadører og senere nominerede børnene til en Verdensmål-pris. Og før jul kom der så opmærksomhed fra en helt ny kant. En kvinde ringede for at fortælle, at klimaheltene var blevet tildelt Vinhandler N.O. Andersens Legat på 15.000 kroner, som klassen kan bruge præcis, som de vil.

- Jeg tænkte med det samme, at så skal de i Legoland, for det vil alle børn. Jeg har længe tænkt, at de skulle have en belønning for deres indsats, fortæller Pernille Jensen, der fik at vide af kvinden i telefonen, at personerne bag legatet havde læst om deres indsats for at holde Vollsmose ren.

 

Legoland skaber jubel

Da pengene var gået ind på skolens konto, gik Pernille Jensen derfor ud og købte en brunsviger og seks brætspil, som eleverne længe havde ønsket sig. Overraskelsen stillede hun frem, mens børnene var til frikvarter.

LÆS OGSÅ: Abildgårdskolens klimahelte går i krig

- De undrede sig jo lidt, da de kom tilbage fra frikvarter og så kagen og spillene. Så forklarede jeg, at vi havde fået 15.000 kroner, men det sagde de ikke så meget til, for de forstod det ikke helt. Da jeg så sagde, at vi skulle en tur i Legoland, jublede de helt vildt, siger Pernille Jensen og griner. 

 

Tid til fest

I november sidste år rundede 3.a deres affaldsindsamling nummer 50. Ifølge Pernille Jensen er børnene blevet klogere på miljøet og klimaet på turene rundt i Vollsmose, og de har fået en oplevelse af at gøre noget vigtigt. 

- Oprindeligt var indsamlingen ikke noget, der skulle foregå systematisk over så lang tid, men pludselig rullede lavinen. I efteråret evaluerede jeg forløbet med dem, og en af de piger, der som regel ikke siger så meget, sagde, at hun ikke ville mere. Det skal være frivilligt, så den udmelding har jeg respekt for. Derfor satte vi punktum ved gang nummer 50, og nu er det tid til at fejre, lyder det fra klasselæreren og fortsætter:

- Det er en stor cadeau at få tildelt et legat, og det er vigtigt for børnene at få den anerkendelse. Det var jo ikke noget, vi havde regnet med, men det viser, at gode gerninger bliver belønnet, og det har vi også fået snakket om i klassen.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her